Bard, הצ'אטבוט החדש של גוגל מכניס אותה לעולם הבינה המלאכותית

favorite favorite שמור במועדפים

בחודש נובמבר 2022, לאחר יציאתו של השירות ChatGPT אל האור, ולאחר שילוב יכולותיו במנוע החיפוש "Bing" של מיקרוסופט (בעת חיפוש, סביר שתפגשו במונח - "The New Bing"), נתקלה גוגל בעמדת נחיתות שהייתה זרה לה.

ענקית הטכנולוגיה, שלרוב מדורגת במקום הראשון בכל קריטריון בר השוואה, נשארה מאחור ללא תגובה הולמת, בזמן שחברות, תאגידים ומשתמשים פרטיים, החלו לעשות שימוש בבינה מלאכותית כדבר שבשגרה. כחלק מניסיונתיה של גוגל לצמצם את הפערים שנפתחו, השיקה החברה לאחרונה את הצ'אטבוט מבוסס בינה מלאכותית - Bard. 

מה הן יכולותיו של Bard?

"Bard" משמש לעת עתה כשירות צ'אטבוט בלבד, ואין ביכולתו לבצע פעולות כלשהן ישירות בדפדפן. זאת בשונה מ- "Bing", אשר ביכולתו לסייע לקהל המשתמשים גם בעת השימוש בדפדפן עצמו. יש לשים לב כי "Bard" תומך כרגע באנגלית בלבד, ומתבסס על מודל השפה LaMDA המחקה את הניואנסים הקיימים בלהג האנושי, ובכך מדמה דו-שיח עם גורם אנושי עד כמה שניתן. בנוסף, בעת השימוש ב-"Bard" תוכלו להנות מפיצ'רים שונים, כגון - הזנת שאילתא באמצעות שימוש במיקרופון, מחיקת תוכן שיחה קיימת וצפיה בהיסטוריית השיחות.

בעת השימוש בצ'אטבוט חשוב לזכור, כי הוא עדיין מוגדר כניסוי, ולכן הוא עשוי לספק לעיתים תשובות שאינן מדויקות ואפילו כאלו הכוללות שפה מטרידה ופוגענית. בשל כך, גוגל מאפשרת לכלל המשתמשים בשירות לענות על משוב לאחר מתן תשובה לשאילתא, כדי ש-"Bard" יוכל לשפר את ביצועיו ולהתאים את עצמו אל הגולשים.


דוגמא לשאילתא אותה תוכלו להזין. מלבד אי דיוקים בודדים, התשובה נכונה ומפורטת.


התשובה שתתקבל במידה ותזינו שאילתא בעברית. כאמור, הצ'אטבוט טרם תומך בשפה זו.

מסתבר שיש דבר כזה פרסום שלילי

כאמור, הבשורה, כי מיקרוסופט ו-OpenAI שילבו כוחות ויצרו יחד את הדפדפן "Bing" תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה. השקת הדפדפן, המשלב בתוכו יכולות בינה מלאכותית המבוססות על מודל השפה מתקדם ביותר (GPT-4), הובילה את גוגל להכריז על "קוד אדום" (איך הכול נשמע מעפן בעברית, אה?) ולזרז את סיום הפיתוח והשקתו של "Bard". תהליך הפיתוח הנמהר הוביל לביקורות רבות, חלקן אף מצד עובדי החברה עצמה, לגבי תקינותו ואיכותו של השירות, וביום השקתו של "Bard" הביקורת הללו התגלו כמוצדקות לחלוטין.

בעת השקת "Bard" בתחילת חודש פברואר האחרון פרסמה גוגל ציוץ בטוויטר, בו מוצגת יכולתו של הצ'אטבוט להשיב מספר תשובות אפשריות לשאלה, ובכך לפשט נושאים העשויים להיות מורכבים ורבי פתרונות ותשובות. השאילתא אותה בחרו גוגל להציג היא "אילו מן הגילויים החדשים של טלסקופ החלל James Webb אוכל לספר לבני בן ה-9?".

אחת מן התשובות שהתקבלו על ידי "Bard" עסקה בעובדה כי הטלסקופ הנ"ל, אשר המריא לחלל בשנת 2021, היה הראשון לצלם תמונות של פלנטות שונות מחוץ למערכת השמש שלנו. על הנייר אין ספק כי מדובר בעובדה מעניינת ביותר, אך בעזרת חיפוש פשוט במקורות הקיימים בגוגל (למרבה האבסורד) ניתן לגלות כי הטלסקופ הראשון שצילם תמונות שכאלו היה ה-"הטלסקופ הגדול מאוד" הנמצא בצ'ילה. הטעות הקריטית של "Bard" התרחשה בטיימינג האומלל ביותר שאפשר לתאר, כאשר עיניהם של מיליוני צופים מכל רחבי העולם היו נשואות אליו. לאותה הטעות היה גם מחיר כלכלי כבד, כשבאותה נקודת זמן מניית חברת האם של גוגל ("Alphabet") צנחה ב-9%, שעל פי חישובים שונים הייתה שוות ערך להפסד של 100 מיליארד דולרים. 


מנייה בצניחה.

איך ניתן להשתמש ב-Bard?

יריית הפתיחה המגומגמת של "Bard" עשויה להוות אחד מן הגורמים שהובילו לעובדה כי השירות זמין לשימוש מיידי רק במספר מצומצם של מדינות, כשהבולטות בניהן הן ארה"ב ובריטניה. עם זאת, במהלך השבועות האחרונים הצ'אטבוט זמין לשימוש גם בישראל, וכעת גם אתם יכולים להצטרף אל רשימת ההמתנה, ולחכות לתורכם (אשר מגיע באופן כמעט מיידי) להשתמש ב-"Bard". 

אז מי עדיף - Bing או Bard? ומה ההבדל העיקרי בניהם?

נכון למועד כתיבת שורות אלו אין ספק כי מיקרוסופט ניצחה את גוגל בסיבוב. חווית השימוש ב-"Bing" עולה בעשרות מונים על זו של "Bard", כשאופן פעילותו והפיצ'רים הקיימים בו (אשר רובם המכריע אינם כלולים כחלק מן "Bard") מציבים את הצ'אטבוט של מיקרוסופט כאחד מן כלי הבינה המלאכותית המובילים הקיימים בשוק העולמי.
יתרה מזו, בעוד ש-"Bard" מבקש ממשתמשיו להכווין אותו אל עבר התשובה המדויקת באמצעות מענה על משובים, "Bing" משתמש במודל השפה המתקדם GPT-4 המאפשר לו לספק תשובות מדויקות ונכונות, המתבססות על מידע עדכני ורלוונטי להווה.


Microsoft, המנצחת הברורה.

Bing ניצח בקרב, אך מי ינצח במלחמה?

כפי שהיריבות בין מיקרוסופט לגוגל מתנהלת לאורך השנים, אין ספק כי השנייה לא הולכת לוותר בקלות, ותקצה משאבים רבים כדי להפוך לחברה המובילה בעולם בתחומי הבינה המלאכותית עוד בזמן הקרוב.

זו ממש לא הפעם הראשונה ששתי חברות הענק הללו מתעמות, וכדי לנסות ולשער מה צופן לנו העתיד נחזור אל שנת 2007, במהלכה החלה גוגל לפתח את השירות "Google Docs" שנהפך לבסוף לחלק מן הפלטפורמה המצליחה "Google Workspace". גוגל פיתחה את הפלטפורמה כשירות חנימי כדי להאבק במיקרוסופט ולפגוע באחד ממקורות ההכנסה העיקריים שלה באותם ימים, תוכנות "Office". כיום, בחלוף 17 שנים מהשקתה הראשונית של הפלטפורמה, ניתן לקבוע כי במערכה הזו ניצחה גוגל, כשנתח השוק של "Google Work Space" עומד על 69.3%, בעוד שנתח השוק של "Microsoft Office" עומד על 19.2% בלבד.  לאור הנתונים הללו,  לא יהיה זה מופרך לטעון, כי גוגל טרם אמרה את המילה האחרונה, וכי המאבק בינה לבין מיקרוסופט רק החל.

*אם יש לכם הערה, טענה או מענה לגבי המאמר שקראתם כעת, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

אולי יעניין אתכם גם

  • על בינה מלאכותית, סטורי ומה שביניהם

    בחודשים האחרונים מי מבינינו שמשתמש באינסטגרם צופה (נכון לומר - נאלץ לצפות) בעלייה חדה בכמות של פרסומי סטורי ספציפיים. לא, אני לא מדבר על הסרטונים של הקאוצ'רים שבדיוק סיימו משמרת בבורגראנץ' והתפנו ללמד אותנו איך להרוויח מיליונים.

    אני מדבר על תמונות, ודיוקנים עצמיים שנוצרו על ידי יישומי בינה מלאכותית (AI - Artificial Intalagence), כדוגמת - Dall-E ו Mindjourney, והפכו לנחלת הכלל. יישומי בינה מלאכותית אלה מהווים את הדבר הבא ששוטף את כל הרשתות החברתיות, וללא ספק מובילים למהפכה בתחום, והופכים את הבינה המלאכותית לנגישה וידידותית גם לאלו שלא הכירו אותה או חששו מהשימוש בה.

     

    • תאריך 11/12/2022
    • זמן קריאה 5 דקות קריאה
  • צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל (Bard) זמין לשימוש בעברית!

    השקת דפדפן הבינה המלאכותית החדש של מיקרוסופט (The New Bing) בסוף חודש פברואר האחרון תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה, והציבה אותה בעמדת נחיתות אשר הייתה כמעט זרה לה.

    בשל הפיגור המשמעותי בו ניצבה גוגל החלה לזרז את תהליך הפיתוח של Bard, צ'אטבוט הבינה המלאכותית המתחרה שלה, ומהירה להשיק את גרסת הבטא שלו בסוף חודש אפריל האחרון על אף הכשלים המהותיים אשר היו קיימים בו ויכולותיו הלא מרשימות בלשון המעטה בהשוואה לשאר המתחרים בשוק. 
    כעת, כחודשיים וחצי לאחר השקתו הראשונית הפך השירות לזמין גם בשפה העברית, ואנו בחנו אותו עבורכם ושרדנו כדי לספר.

    • תאריך 16/07/2023
    • זמן קריאה 3.5 דקות קריאה