The New Bing - כשמנוע חיפוש ובינה מלאכותית נפגשים

favorite favorite שמור במועדפים

הבינה המלאכותית הפכה למוצר צריכה בסיסי בכל בית, והיא נמצאת כיום בלב המיינסטרים העולמי. מי שזיהתה את הפוטניצאל העצום הטמון ביכולתיה של הבינה המלאכותית היא Microsoft, ששילבה חלק מהן במנוע החיפוש שלה "Bing" (בעת חיפוש, סביר שתפגשו במונח - "The New Bing").

אז איך השילוב בניהם ממומש בפועל? ומי יכול להשתמש במנוע החיפוש הנ"ל? המשיכו לקרוא את המאמר כדי לגלות.

רגע, מה זה Bing?

הוותיקים (שמעתי שכך מכנים מבוגרים היום) מבינכם ודאי זוכרים כי בשנת 1998 השיקה Microsoft לראשונה את מנוע החיפוש מבית החברה, הנקרא בגרסתו הראשונית "MSN Search". בחלוף 8 שנים עודכן ושודרג מנוע החיפוש, ושמו שונה ל-"Windows Live Search", שנהפך לאחר כשנה ל-"Live Search".

על אף העוצמה והדומיננטיות של Microsoft בעולם התוכנה והמחשוב, פרויקט מנוע החיפוש שלה לא נחל הצלחה לאורך השנים, כשמרבית הגולשים העדיפו ומעדיפים להשתמש במנוע החיפוש של גוגל.

אם נבחן את הנתונים הרלוונטיים לנושא, ניתן לראות כי גוגל אכן החברה המובילה בתחום מנועי החיפוש כשהיא מחזיקה בכ-93.3 אחוזים מנתח השוק העולמי, בעוד ש-Bing הממוקם אחריה ברשימה, מחזיק ב-2.81 אחוזים בלבד. נתון נוסף המחזק את בלעדיותה המוחלטת של גוגל בתחום הוא הפער העצום בין כמות החיפושים היומית במנוע החיפוש של החברה אשר עומד על 3.5 מיליארד, לעומת 900 מיליון חיפושים יומים בלבד (הכל יחסי כן?) המתרחשים ב-Bing. 

הסיבה לפערים הבלתי נתפסים בין גוגל לשאר מתחרותיה אינה ברורה ומוחלטת, אך אם תשאלו אותנו, חלק מהתשובה לחידה טמונה בתפיסה הכוללת, כי Bing נחשב למנוע חיפוש "מבוגר", כש-71 אחוזים מקרב מקהל משתמשיו הינם בני 35 ומעלה (לעומת 21 אחוזים בלבד בטווח הגילאים 18-34). מכך ניתן להסיק, כי הדעה הרווחת בקרב הקהל הצעיר יותר, שגילו נע בין 18 ל-34 (קבוצת ייחוס המהווה כ-56.6 אחוזים ממשתמשי האינטרנט העולמיים, נכון ל-2021), הנה, כי בינג נחשב למנוע חיפוש עתיק ומיושן, שלא התאים את עצמו לעולם האינטרנטי הצעיר והתוסס.


 Bing, מנוע החיפוש ה"מבוגר".

אז מה השינוי?

כחלק מניסיונה להאבק בדומיננטיות של גוגל, Microsoft ו-OpenAI (החברה שבין פיתוחיה נמצא שירות ChatGPT, שהטריף לחלוטין את העולם) שילבו כוחות ועמלו בצוותא על פיתוח והטמעת יכולות אלה של הבינה המלאכותית במנוע החיפוש "Bing". השקתו החגיגית של מנוע החיפוש המשודרג התרחשה בסוף פברואר 2023, וכעת הוא זמין לשימוש עבור כל דורש. כחלק משיתוף הפעולה הנ"ל שולבו והתווספו יכולותיה של הבינה מלאכותית במנוע החיפוש, כשהשדרוגים העיקריים טמונים בעדכונו של מצב Search ובהוספת מצב צ'אט, בו תוכלו ליצור שאילתות מורכבות ולשוחח עם הצ'אטבוט על הא ודה, באופן זהה לצורת השימוש ב-ChatGPT.

העדכון במצב Search הוביל לשינוי בנראות ובמהות של מנוע החיפוש, כשהחיפוש ברחבי המרשתת עודנו מתרחש באמצעות הזנת שאילתא בשורת החיפוש. החידוש העיקרי הוא יכולתה של הבינה המלאכותית להשיב תגובה רלוונטית ומדויקת לשאילתא שלכם, המתבססת על מידע מרחבי האינטרנט אותו הבינה המלאכותית מחפשת, מסכמת ומגישה כמוצר מוגמר, מפורט ומנומק. התשובה לשאילתא שיצרה הבינה המלאכותית תופיע לצד תוצאות החיפוש האורגני, במעלה המסך בצידו השמאלי, ותכלול בנוסף קישורים אל מקורות המידע עליהם התבססה הבינה המלאכותית כדי ליצור את תשובתה. 

בנוסף, לצד השדרוג של Bing, תוכלו להנות מיכולתיה של הבינה המלאכותית ישירות בדפדפן Microsoft Edge,  ללא צורך בניווט אל מנוע החיפוש או ל-ChatGPT. ניתן להעזר בטכנולוגיה החדישה כדי לבצע כמעט כל פעולה אינטרנטית, מהשוואה בין פריטים ומוצרים דרך תכנון טיולים וסיורים ועד כתיבת דוא"ל. האפשרויות העומדות בפנינו כמעט בלתי מוגבלות.


כך יראה סיכום תוצאות החיפוש שבוצע על ידי "Bing" לשאילתא שהזנו. בעזרת הזנת שאילתא נוספת בשורת הטקסט תוכלו לקבל מידע נוסף על אודות מושא החיפוש שלכם.


כך זה יראה.

אז מה ההבדל בין Bing ל-ChatGPT?

השוני העיקרי בין שני השירותים הוא מודל השפה עליו הן מתבססות, כש-ChatGPT פועל על פי מודל השפה GPT-3.5, ואילו "Bing" מתבסס על מודל השפה GPT-4. מודל השפה העדכני בו נעשה שימוש במנוע החיפוש מבטיח, כי התשובות לשאילתות שיתקבלו יהיו רלוונטיות, מדויקות ויכללו מידע רלוונטי לתקופה, בשונה מבשירות ChatGPT בו הידע של המערכת מוגבל ועדכני רק עד שנת 2021.

חידוש נוסף שהתווסף כחלק מעדכונו של מודל השפה מאפשר לבינה המלאכותית לעבד תמונות, ולהשיב תשובה רלוונטית לתוכן התמונה המוצגת בפניה (בטקסט בלבד!).
לצורך הדוגמא, במידה ותצלמו תמונה של מחשבכם הפרטי, ותשאלו את הצ'אטבוט מדוע אינכם מצליחים להפעיל אותו, המערכת תשיב מספר פתרונות אפשריים לתקלה המתאימים לסוג מחשב הספיציפי שבבעלותכם.


אם נשים לרגע בצד את העובדה, כי האלבום "רדיו שטח" יצא לאור ב-2022 ולא ב-2021, ניתן לראות תשובה נכונה, עדכנית ורלוונטית, בשונה מ-


ChatGPT, שלא הצליח לספק אפילו תשובה שגויה לשאלתנו.

תגובות וטענות

עם יציאתו אל השוק, נשמעו מספר קולות וטענות, כי הצ'טבוט של מנוע החיפוש -"Bing" מגיב לעיתים באגרסיביות ובחוסר נעימות לשאלות משתמשיו. על פי הדיווחים, הדבר מתרחש לרוב כאשר הבוט משיב תשובה שגויה, ובתגובה המשתמש מעמיד אותו על כך ומעמת אותו עם טעותו. 

כדי להתמודד עם בעיה זו, Microsoft הגבילה לעת עתה את מספר השאלות המקסימלי בכל תיבת דו-שיח עם הצ'אטבוט ל-15, ול-150 שאלות יומיות.

התשובה של גוגל

כחלק מניסיונה של גוגל לבלום את ההצלחה המטאורית של מנוע החיפוש המשודרג של Microsoft, החברה משקיעה מאמצים כבירים בפיתוחו של צ'אטבוט בינה מלאכותית הנקרא "Brad". הצא'טבוט פועל בעזרת על laMDA, מודל השפה של גוגל, והוא עשוי לספק תשובות אקטואליות ועדכניות, משום שהוא מתבסס על המידע הקיים במנוע החיפוש ובשירותיה השונים של google (מפות, תמונות וכו'). נכון למועד כתיבת שורות אלו, Brad מוגדר כ"ניסוי" על ידי גוגל, ורק במהלך הימים האחרונים הוא נהפך זמין לשימוש עבור הקהל הרחב (כרגע רק בארה"ב ובבריטניה). 

על אף העובדה, כי כלי הבינה המלאכותית של Google טרם הושק באופן מוחלט, היחס העולמי כלפיו די מזלזל ולעגני, בעיקר בשל התקרית שהתרחשה בעת השקתו החגיגית אל מול אולם מלא ואלפי צופים, כאשר הבוט השיב תשובה שגויה לשאלת אחד מן המשתמשים. הפדיחה הזו עלתה לגוגל ביוקר, כשביום שלאחר ההשקה צנחה המניה חברת האם של גוגל, אלפבית, בכ-9% אחוזים המגולמים בפיחות שווי החברה בכ-100 מיליארד דולרים.
מי מכם המעוניין להעמיק וללמוד יותר על Brad, מוזמן לצפות בסרטון הנ"ל, הסוקר את דרכי ואופן השימוש בכלי הבינה המלאכותית.


Google Search, כיצד הבינה המלאכותית תשולב בו?

אז איך משתמשים?

בתחילה, השימוש במנוע החיפוש שיצרו Microsoft ו-OpenAI לא היה זמין עבור קהל הרחב, ומחוסרי הפרוטקציה והקומבינה נאלצו להירשם לרשימת המתנה ארוכה ביותר, אשר הייתה עמוסה בסקרנים וחובבי בינה מלאכותית. למזלכם, תקופת ההרצה תמה, וכיום ניתן להשתמש במנוע החיפוש באופן כמעט מיידי, והפעולה היחידה אשר תתבקשו לבצע לשם כך היא למלא טופס הרשמה קצר.

האם יכולותיה של הבינה המלאכותית תוביל למהפך בעולם מנועי החיפוש והדפדפנים? האם Bing יזכה לנתח שוק משמעותי ולגידול במספר המשתמשים בזכות העדכון החדש? אמנם על פי כיוון הרוח המנשבת כעת, יהיה זה ניחוש מושכל להמר שכן, אך תצטרכו להשאר עמנו ולחכות לעדכונים, כדי לראות האם חזונה של Microsoft אכן התממש.
במידה ולאחר המאמר המרתק שקראתם כעת, התעורר בכם רצון להתנסות ב-Bing, תוכלו לעשות זאת כאן.

*אם יש לכם הערה, טענה או מענה לגבי המאמר שקראתם כעת, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

אולי יעניין אתכם גם

  • על בינה מלאכותית, סטורי ומה שביניהם

    בחודשים האחרונים מי מבינינו שמשתמש באינסטגרם צופה (נכון לומר - נאלץ לצפות) בעלייה חדה בכמות של פרסומי סטורי ספציפיים. לא, אני לא מדבר על הסרטונים של הקאוצ'רים שבדיוק סיימו משמרת בבורגראנץ' והתפנו ללמד אותנו איך להרוויח מיליונים.

    אני מדבר על תמונות, ודיוקנים עצמיים שנוצרו על ידי יישומי בינה מלאכותית (AI - Artificial Intalagence), כדוגמת - Dall-E ו Mindjourney, והפכו לנחלת הכלל. יישומי בינה מלאכותית אלה מהווים את הדבר הבא ששוטף את כל הרשתות החברתיות, וללא ספק מובילים למהפכה בתחום, והופכים את הבינה המלאכותית לנגישה וידידותית גם לאלו שלא הכירו אותה או חששו מהשימוש בה.

     

    • תאריך 11/12/2022
    • זמן קריאה 5 דקות קריאה
  • צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל (Bard) זמין לשימוש בעברית!

    השקת דפדפן הבינה המלאכותית החדש של מיקרוסופט (The New Bing) בסוף חודש פברואר האחרון תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה, והציבה אותה בעמדת נחיתות אשר הייתה כמעט זרה לה.

    בשל הפיגור המשמעותי בו ניצבה גוגל החלה לזרז את תהליך הפיתוח של Bard, צ'אטבוט הבינה המלאכותית המתחרה שלה, ומהירה להשיק את גרסת הבטא שלו בסוף חודש אפריל האחרון על אף הכשלים המהותיים אשר היו קיימים בו ויכולותיו הלא מרשימות בלשון המעטה בהשוואה לשאר המתחרים בשוק. 
    כעת, כחודשיים וחצי לאחר השקתו הראשונית הפך השירות לזמין גם בשפה העברית, ואנו בחנו אותו עבורכם ושרדנו כדי לספר.

    • תאריך 16/07/2023
    • זמן קריאה 3.5 דקות קריאה