צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל (Bard) זמין לשימוש בעברית!

favorite favorite שמור במועדפים

השקת דפדפן הבינה המלאכותית החדש של מיקרוסופט (The New Bing) בסוף חודש פברואר האחרון תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה, והציבה אותה בעמדת נחיתות אשר הייתה כמעט זרה לה.

בשל הפיגור המשמעותי בו ניצבה גוגל החלה לזרז את תהליך הפיתוח של Bard, צ'אטבוט הבינה המלאכותית המתחרה שלה, ומהירה להשיק את גרסת הבטא שלו בסוף חודש אפריל האחרון על אף הכשלים המהותיים אשר היו קיימים בו ויכולותיו הלא מרשימות בלשון המעטה בהשוואה לשאר המתחרים בשוק. 
כעת, כחודשיים וחצי לאחר השקתו הראשונית הפך השירות לזמין גם בשפה העברית, ואנו בחנו אותו עבורכם ושרדנו כדי לספר.

אז נכון, Bard עודנו מוגדר כניסוי על ידי גוגל, אך במסגרת עדכונו האחרון הוא תומך סוף סוף בשפות שאינן אך ורק אנגלית, כשמלבד עברית ניתן כעת להעזר ביכולותיו במגוון שפות שונות, ביניהן גרמנית, ספרדית וסינית. בנוסף  לכך, גוגל הרחיבה את זמינות השירות לעשרות מדינות נוספות על פני הגלובוס, כשהבולטות הן ברזיל ו-27 המדינות אשר חברות באיחוד האירופאי.

מה חדש?

בנוסף להרחבת זמינות השירות וכמות השפות הנתמכות, גוגל הוסיפה מספר חידושים ועדכונים לצ'אטבוט הבינה המלאכותית שלה על מנת לנסות להדמות ולו במעט למתחרותיה בשוק. באמצעות הפיצ'רים החדשים שהתווספו כעת ביכולתו של Bard להקריא את תשובותיו, כשניתן גם לשתף את השיחה או את התשובה שהתקבלה באופן ישיר ומונגש ולצפות בהיסטוריית השיחות ולהצמיד כאלו בעלות ערך, בדומה למתרחש ב-Bing וב-ChatGPT. 

עדכונים אלו זמינים עבור כלל המשתמשים ב-Bard, אך גוגל כמו גוגל דואגת ליצור ולשמר שסע ופילוג בין משתמשיה, כשפיצ'רים נוספים אשר פיתחה זמינים לעת עתה אך ורק למשתמשים בגרסה באנגלית, ומאפשרים לצ'אטבוט לעבד ולהגיב לתמונות שונות באמצעות שילוב יכולות מן השירות Google Lens, בנוסף להגדרת אופי המענה והתאמתו על פי מקרים ספציפיים.


כדי שהצ'אטבוט יקריא את התשובה, נלחץ על אייקון המיקרופון הנמצא בצידה העליון והשמאלי של תיבת הטקסט.



כך ניתן לשתף את השיחה/התשובה. ישנם מגוון דרכים וכלים לעשות זאת.


כדי להצמיד את השיחה נלחץ על שלוש הנקודות שלצידה, ולאחר מכן על "הצמדה".


וכך זה יראה.

בסופו של יום, חווית המשתמש בגרסת העברית של Bard בינונית ביותר, כשעל אף העובדה כי הצ'אטבוט עונה ופועל במהירות העולה בכמה מונים על מתחריו, הוא עודנו מתבסס על מודל שפה מיושן ותשובותיו די סתמיות וחסרות ערך מוסף, כשחלקן אף שגויות לחלוטין או שמספקות מידע שאינו עדכני ורלוונטי להווה.

לאן ממשיכים מכאן?

נכון למועד כתיבת שורות אלו, אין ספק כי מיקרוסופט ניצחה את גוגל בסיבוב, כשחווית השימוש ב-Bing עולה בעשרות מונים על זו של Bard. עם זאת, כפי שהיריבות בין שני תאגידי הענק הללו מתנהלת לאורך השנים, אין ספק כי גוגל לא הולכת לוותר בקלות, ותקצה עוד משאבים רבים כדי לצמצם את הפערים ולהפוך לחברה המובילה בעולם בתחומי הבינה המלאכותית עוד בזמן הקרוב.

זו ממש לא הפעם הראשונה ששתי חברות הענק הללו מתעמות, וכדי לנסות ולשער מה צופן לנו העתיד נחזור אל שנת 2007, במהלכה החלה גוגל לפתח את השירות "Google Docs" שנהפך לבסוף לחלק מן הפלטפורמה המצליחה "Google Workspace". גוגל פיתחה את הפלטפורמה כשירות חנימי כדי להאבק במיקרוסופט ולפגוע באחד ממקורות ההכנסה העיקריים שלה באותם ימים, תוכנות ה-"Office". כיום, בחלוף 17 שנים מהשקתה הראשונית של הפלטפורמה, ניתן לקבוע כי במערכה הזו ניצחה גוגל, כשנתח השוק של "Google Work Space" עומד על 69.3%, בעוד שנתח השוק של "Microsoft Office" עומד על 19.2% בלבד.  לאור הנתונים הללו לא יהיה זה מופרך לטעון כי גוגל טרם אמרה את המילה האחרונה, ואנו ממליצים בחום להתעדכן ולעקוב אחר המתרחש בקרב הטיטאנים בין שתי החברות.


מיקרוסופט וגוגל, המאבק רק מחריף.

*אם יש לכם הערה, טענה או מענה לגבי המאמר שקראתם כעת, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

אולי יעניין אתכם גם

  • על בינה מלאכותית, סטורי ומה שביניהם

    בחודשים האחרונים מי מבינינו שמשתמש באינסטגרם צופה (נכון לומר - נאלץ לצפות) בעלייה חדה בכמות של פרסומי סטורי ספציפיים. לא, אני לא מדבר על הסרטונים של הקאוצ'רים שבדיוק סיימו משמרת בבורגראנץ' והתפנו ללמד אותנו איך להרוויח מיליונים.

    אני מדבר על תמונות, ודיוקנים עצמיים שנוצרו על ידי יישומי בינה מלאכותית (AI - Artificial Intalagence), כדוגמת - Dall-E ו Mindjourney, והפכו לנחלת הכלל. יישומי בינה מלאכותית אלה מהווים את הדבר הבא ששוטף את כל הרשתות החברתיות, וללא ספק מובילים למהפכה בתחום, והופכים את הבינה המלאכותית לנגישה וידידותית גם לאלו שלא הכירו אותה או חששו מהשימוש בה.

     

    • תאריך 11/12/2022
    • זמן קריאה 5 דקות קריאה
  • The New Bing - כשמנוע חיפוש ובינה מלאכותית נפגשים

    הבינה המלאכותית הפכה למוצר צריכה בסיסי בכל בית, והיא נמצאת כיום בלב המיינסטרים העולמי. מי שזיהתה את הפוטניצאל העצום הטמון ביכולתיה של הבינה המלאכותית היא Microsoft, ששילבה חלק מהן במנוע החיפוש שלה "Bing" (בעת חיפוש, סביר שתפגשו במונח - "The New Bing").

    אז איך השילוב בניהם ממומש בפועל? ומי יכול להשתמש במנוע החיפוש הנ"ל? המשיכו לקרוא את המאמר כדי לגלות.

    • תאריך 26/03/2023
    • זמן קריאה 6 דקות קריאה