המהלך האסטרטגי של Nvidia: רכישת Run:ai כדי לחולל מהפכה בניהול עומס עבודה

favorite favorite שמור במועדפים

מהלך משמעותי בתעשיית הטכנולוגיה העילית - Nvidia השלימה את רכישת Run:ai, סטארטאפ חדשני לניהול עומסי עבודה באמצעות בינה מלאכותית שבסיסו אצלנו בתל אביב.

בר גלזר

  • תאריך 25/04/2024
  • זמן קריאה 4 דקות קריאה

בעוד שתנאי העסקה לא נחשפו רשמית, מקורות המקורבים לנושא חושפים תג מחיר מדהים של 700 מיליון דולר. רכישה זו מדגישה את המחויבות של Nvidia לשפר את הניהול והאופטימיזציה של תשתית חומרת AI, היבט קריטי של הקדמה הטכנולוגית העכשווית.

ראן ai מתמחה בייעול מורכב ובאופטימיזציה של תשתית חומרה עבור מפתחים וצוותי תפעול. הפתרונות החדשניים של החברה מחזקים ארגונים וגורמים להם לנהל ביעילות את עומסי העבודה של AI בסביבות שונות.

מה שהופך את הרכישה של Run:ai לראויה לציון, הוא שילובה בפלטפורמה DGX Cloud AI של Nvidia. פלטפורמה זו, שנועדה לספק ללקוחות ארגוניים גישה לתשתית מחשוב ותוכנה איתנה תשלב כעת הצעות של Run:ai. לקוחות המשתמשים בשרתי DGX של Nvidia, וגם בשירותי DGX Cloud ייהנו מיכולות משופרות לניהול עומסי עבודה באמצעות בינה מלאכותית.

עומרי גלר, מנכ"ל Run:ai הביע התרגשות משילוב הכוחות עם Nvidia, והדגיש את החזון המשותף שלהם להעצים לקוחות למקסם את התשתיות שלהם. החברה נוסדה על ידי גלר לצד רונן דר ופרופסור מאיר פדר, Run:ai יצאה מאוניברסיטת תל אביב עם משימה לחולל מהפכה בניהול עומס העבודה. הפלטפורמה צברה במהירות אחיזה בקרב חברות הון סיכון משמעותיות הכלולות בדירוג 500 החברות המשמעותיות ביותר בעולם.


קרדיט: אלירן רובין


בעוד ש-Run:ai נהנית מעמדה ייחודית יחסית בשוק, מושגים דומים נחקרים על ידי שחקנים אחרים בתעשייה. לדוגמה Grid.ai מציעה תוכנה המאפשרת למדעני נתונים לאמן מודלים של AI על פני תצורות חומרה מגוונות במקביל. עם זאת בסיס הלקוחות של Run:ai והגישה החדשנית שלה ייחדו אותה והפכו אותה לאטרקטיבית לרכישה על ידי Nvidia.

הרכישה מגיעה בתקופה שבה ארגונים מתמודדים עם אתגרים הנובעים מגידול משמעותי בנפח הפעילות כתולדה של שימוש בבינה מלאכותית. סקר של ClearML גילה שמגבלות מחשוב ובעיות תשתית הן המכשולים העיקריים המעכבים את הרחבת יוזמות הבינה מלאכותית. על ידי שילוב היכולות של Run:ai לתוך המערכת האקולוגית שלה, Nvidia שואפת להתמודד עם אתגרים אלה על ידי שהיא מאפשרת ללקוחות גישה לכלים מתוחכמים לתזמון ואופטימיזציה המותאמים לעומסי עבודה של AI.


קרדיט: Run:ai


אלכסיס ביורלין, סמנכ"ל DGX Cloud של Nvidia, הדגיש את המורכבות הגוברת של בינה מלאכותית ואת הצורך בניצול יעיל יותר של משאבי מחשוב בינה מלאכותית. ביורלין הדגיש את הסינרגיה האסטרטגית בין פלטפורמת המחשוב המואצת של Nvidia לבין הפתרונות של Run:ai, אשר יציעו ללקוחות גמישות ובחירה ללא תחרות בניהול עומסי עבודה של AI.

הרכישה של Run:ai מסמנת את אחת ההשקעות המשמעותיות ביותר של Nvidia מאז רכישת מלאנוקס בשנת 2019. עם השלמת מהלך אסטרטגי זה, Nvidia מגבשת את מעמדה כמובילה בתחום תשתית חומרה של AI, שעומדת להניע חדשנות ולהעצים ארגונים באמצעות שילוב AI. ככל שהביקוש לבינה מלאכותית ממשיכה לנסוק, שיתוף הפעולה בין Nvidia לבין Run:ai מבטיח פתיחת אפשרויות חדשות והאצה של אימוץ טכנולוגיות בינה מלאכותית בתעשיות שונות. 

רכישת Run:ai על ידי Nvidia מייצגת רגע מרכזי באבולוציה של ניהול עומסי עבודה באמצעות בינה מלאכותית. על ידי מינוף המומחיות והטכנולוגיה של Run:ai ,Nvidia מוכנה לחולל מהפכה באופן שבו ארגונים פורסים ומבצעים אופטימיזציה של תשתית AI, התמודדות עם אתגרים קריטיים וסלילת הדרך לחדשנות עתידית. ככל שהנוף הטכנולוגי ממשיך להתפתח, שיתופי פעולה כגון זה מדגימים את הכוח של שותפויות אסטרטגיות בהנעת התקדמות ועיצוב עתיד הטכנולוגיה.

 

גילו נאות: באיתור התוכן לכתיבת המאמר בוצע שימוש בכלי הבינה המלאכותית ChatGPT

 

 

*אם יש לכם הערה, טענה או מענה לגבי המאמר שקראתם כעת, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

אולי יעניין אתכם גם

  • על בינה מלאכותית, סטורי ומה שביניהם

    בחודשים האחרונים מי מבינינו שמשתמש באינסטגרם צופה (נכון לומר - נאלץ לצפות) בעלייה חדה בכמות של פרסומי סטורי ספציפיים. לא, אני לא מדבר על הסרטונים של הקאוצ'רים שבדיוק סיימו משמרת בבורגראנץ' והתפנו ללמד אותנו איך להרוויח מיליונים.

    אני מדבר על תמונות, ודיוקנים עצמיים שנוצרו על ידי יישומי בינה מלאכותית (AI - Artificial Intalagence), כדוגמת - Dall-E ו Mindjourney, והפכו לנחלת הכלל. יישומי בינה מלאכותית אלה מהווים את הדבר הבא ששוטף את כל הרשתות החברתיות, וללא ספק מובילים למהפכה בתחום, והופכים את הבינה המלאכותית לנגישה וידידותית גם לאלו שלא הכירו אותה או חששו מהשימוש בה.

     

    • תאריך 11/12/2022
    • זמן קריאה 5 דקות קריאה
  • צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל (Bard) זמין לשימוש בעברית!

    השקת דפדפן הבינה המלאכותית החדש של מיקרוסופט (The New Bing) בסוף חודש פברואר האחרון תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה, והציבה אותה בעמדת נחיתות אשר הייתה כמעט זרה לה.

    בשל הפיגור המשמעותי בו ניצבה גוגל החלה לזרז את תהליך הפיתוח של Bard, צ'אטבוט הבינה המלאכותית המתחרה שלה, ומהירה להשיק את גרסת הבטא שלו בסוף חודש אפריל האחרון על אף הכשלים המהותיים אשר היו קיימים בו ויכולותיו הלא מרשימות בלשון המעטה בהשוואה לשאר המתחרים בשוק. 
    כעת, כחודשיים וחצי לאחר השקתו הראשונית הפך השירות לזמין גם בשפה העברית, ואנו בחנו אותו עבורכם ושרדנו כדי לספר.

    • תאריך 16/07/2023
    • זמן קריאה 3.5 דקות קריאה