מהפכה בגוגל תמונות: גוגל מאפשרת את "Magic Editor" המופעל על ידי בינה מלאכותית לכל משתמשי Google Photos

favorite favorite שמור במועדפים

בתחום ההולך ומתפתח של צילום דיגיטלי, Google Photos בולטת כמגדלור של חדשנות. בצעד האחרון שלה, גוגל חשפה ממשק פורץ דרך, המרחיב את חבילת כלי העריכה המופעלים על ידי AI לכל המשתמשים, ללא קשר לסטטוס מכשיר או מנוי וכמובן ללא עלות.

קרדיט: GOOGLE

בר גלזר

  • תאריך 11/04/2024
  • זמן קריאה 4 דקות קריאה


קרדיט: GOOGLE

גולת הכותרת של ההרחבה זו היא Magic Editor, בינה מלאכותית שעד ההכרזה היתה בשימוש בלעדי של רוכשי מכשירי Pixel ולמנויי Google One. כעת, כלי העריכה החדשני הזה זמין לכולם, ומוכן לחולל מהפכה בעריכת תמונות עבור מיליונים.

בבסיסו, Magic Editor רותם את הכוח של AI יוצר, כדי לבצע עריכות מורכבות ללא מאמץ. ממילוי חלקים של פערים בתמונות ועד לשינויים והתאמות מורכבים באלמנטים וברקע התמונה, היכולות שלו גבוהות ומציבות סטנדרט חדש. תארו לעצמכם להפוך שמים אפורים לכחול עז או להסיר ללא מאמץ אלמנטים לא רצויים מהתמונות שלכם בכמה קליקים בלבד. "עורך הקסם" מתעלה על הנורמה, ומכניס את המשתמשים לתחום AI בקלות. הלכה למעשה, מדובר בקפיצת מדרגה  משמעותית בכל הנוגע לשילוב בין יכולות AI למנוע החיפוש של גוגל.


קרדיט: GOOGLE

ההרחבה אינה כוללת רק את Magic Editor. גוגל מבצעת דמוקרטיזציה של גישה לשפע של תכונות עריכה מתקדמות אחרות שנשמרו בעבר למספר משתמשים מצומצם. "פורטרטים" מדויקים לתמונה נמצאים בהישג יד עם Portrait Light, המאפשר למשתמשים לתפעל מקורות אור לאחר הצילום. בנוסף תיפרדו מתמונות מטושטשות עם Photo Unblur המאפשר לכם לחדד תמונות מטושטשות. התכונה המעניינת ביותר לדידי, היא - Magic Eraser שמוסיף נופך של קסם, ומוחק ללא מאמץ אלמנטים לא רצויים מתמונות.

עם זאת, כמו כל סאגה מתגלגלת, יש ניואנסים לסיפור. החשיפה הגדולה מתוכננת ל-15 במאי והיא לא תתרחש בבת אחת, צפויה השקה הדרגתית על פני מספר שבועות  עד למצב של זמינות לכלל המשתמשים. בנוסף, המשתמשים חייבים לעמוד בדרישות חומרה ספציפיות, כדי להשתתף במהפכה הדיגיטלית הזו - חובבי Chromebook חייבים להחזיק במכשירים המצוידים ב-ChromeOS גרסה 118+. משתמשי מובייל, לעומת זאת, חייבים לפעול בפלטפורמות אנדרואיד 8.0 או iOS 15.


קרדיט: GOOGLE

הדמוקרטיזציה של Magic Editor מסמנת רגע מרכזי בדמוקרטיזציה של יצירתיות דיגיטלית. חלפו הימים של עריכות ידניות מסורבלות או הצורך בתוכנות צד שלישי יקרות. גוגל עושה דמוקרטיזציה של עריכה דיגיטלית, ומעבירה את כל היכולות הללו ישירות לידי ההמונים, וכמובן בחינם!

עבור נאמני Pixel, העתיד נראה ורוד מתמיד. Magic Editor יפאר את כל מכשירי Pixel, ויציע חופש יצירתי שאין לו תחרות ללא הגבלה. בינתיים, משתמשי iOS ואנדרואיד העומדים בקריטריונים שצוינו ייהנו מאפשרות לשמור עשרה שינויים שיבצעו באמצעות Magic Editor בחודש, מה שמעלה את יכולת העריכה שלהם לגבהים חדשים.

עם זאת, בתוך הדמוקרטיזציה הזו, נדבך פרימיום קורץ. לאלו שחושקים בכלי לזמן בלתי מוגבל, Google One מציע שער לאחסון ללא גבולות וגישה לתכונות פרימיום. 

בעידן הדיגיטלי הזה, שבו כל תמונת מצב מספרת סיפור, Google Photos מתגלה כמספר סיפורים יוצא דופן. עם הארסנל של כלי עריכה המופעלים על ידי בינה מלאכותית, כולל עורך הקסם המהפכני, גוגל מעצימה את המשתמשים ליצור נרטיבים שמתעלים מעל היום יום. בין אם אתה צלם ותיק או חובב, עתיד עריכת תמונות מעולם לא נראה טוב יותר.

גילו נאות: באיתור התוכן לכתיבת המאמר בוצע שימוש בכלי הבינה המלאכותית ChatGPT

*אם יש לכם הערה, טענה או מענה לגבי המאמר שקראתם כעת, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

אולי יעניין אתכם גם

  • על בינה מלאכותית, סטורי ומה שביניהם

    בחודשים האחרונים מי מבינינו שמשתמש באינסטגרם צופה (נכון לומר - נאלץ לצפות) בעלייה חדה בכמות של פרסומי סטורי ספציפיים. לא, אני לא מדבר על הסרטונים של הקאוצ'רים שבדיוק סיימו משמרת בבורגראנץ' והתפנו ללמד אותנו איך להרוויח מיליונים.

    אני מדבר על תמונות, ודיוקנים עצמיים שנוצרו על ידי יישומי בינה מלאכותית (AI - Artificial Intalagence), כדוגמת - Dall-E ו Mindjourney, והפכו לנחלת הכלל. יישומי בינה מלאכותית אלה מהווים את הדבר הבא ששוטף את כל הרשתות החברתיות, וללא ספק מובילים למהפכה בתחום, והופכים את הבינה המלאכותית לנגישה וידידותית גם לאלו שלא הכירו אותה או חששו מהשימוש בה.

     

    • תאריך 11/12/2022
    • זמן קריאה 5 דקות קריאה
  • צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל (Bard) זמין לשימוש בעברית!

    השקת דפדפן הבינה המלאכותית החדש של מיקרוסופט (The New Bing) בסוף חודש פברואר האחרון תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה, והציבה אותה בעמדת נחיתות אשר הייתה כמעט זרה לה.

    בשל הפיגור המשמעותי בו ניצבה גוגל החלה לזרז את תהליך הפיתוח של Bard, צ'אטבוט הבינה המלאכותית המתחרה שלה, ומהירה להשיק את גרסת הבטא שלו בסוף חודש אפריל האחרון על אף הכשלים המהותיים אשר היו קיימים בו ויכולותיו הלא מרשימות בלשון המעטה בהשוואה לשאר המתחרים בשוק. 
    כעת, כחודשיים וחצי לאחר השקתו הראשונית הפך השירות לזמין גם בשפה העברית, ואנו בחנו אותו עבורכם ושרדנו כדי לספר.

    • תאריך 16/07/2023
    • זמן קריאה 3.5 דקות קריאה