שיפור הלחימה הקרקעית בעזה בעזרת AI: תובנותיו של מנכ"ל Axon Vision

favorite favorite שמור במועדפים

בנוף ההולך ומתפתח של הלוחמה המודרנית, ישראל נמצאת בחזית, בהיבט שילוב טכנולוגיה מתקדמת בפעולותיה הצבאיות. דוגמא לכך, היא רתימת הבינה המלאכותית (AI) על ידי צה"ל בפעולות הקרקע בעזה. רוי ריפטין, מנכ"ל Axon Vision, חברת בינה מלאכותית ישראלית, שופך אור על האופן שבו בינה מלאכותית מחוללת מהפכה בלחימה הקרקעית באזור, ומספקת מודעות מצבית יקרת ערך לחיילים בתוך מורכבות הלחימה.

קרדיט: Axon Vision

בר גלזר

  • תאריך 07/04/2024
  • זמן קריאה 5 דקות קריאה

לוחמת העתיד כבר כאן

בראיון שנערך לאחרונה, מנכ"ל Axon Vision הדגיש את התפקיד המרכזי של AI בעיבוד הכמות העצומה של נתונים שנוצרים בתרחישי לחימה. הוא הדגיש את האתגרים העומדים בפני מפקדים וצוות בצורך להבין ולהגיב לאינספור נתונים, והדגיש את הצורך של AI לנתח מידע ולתעדף אותו בזמן אמת, ובכך לאפשר קבלת החלטות מושכלת בשדה הקרב.

Axon Vision, שנוסדה ב-2017, מתמחה בפיתוח טכנולוגיה מונעת בינה מלאכותית המותאמת לדרישות הלוחמה המודרנית. הפתרונות שהחברה מציעה - משולבים בפלטפורמות מרכזיות של צה"ל, כולל רכבים משוריינים כמו נמ"ר ואיתן - ממנפים בינה מלאכותית וחיישנים אופטיים כדי לספק מודעות מצב משופרת לחיילים. על ידי חיבור נתונים ממקורות שונים, כגון כלי רכב קרקעיים וכלי טיס בלתי מאוישים (כטב"ם), הטכנולוגיה של Axon Vision מציעה תמונת שדה קרב מקיפה, חיונית לתמרון יעיל וזיהוי איומים.

רוי הדגיש את משמעותה של בינה מלאכותית בהקלת העומס על חיילים, שאינם צריכים עוד להסתמך רק על תצפית חזותית, אלא יכולים לרתום מערכות המופעלות בבינה מלאכותית כדי לנתח ולפרש נתוני חיישנים. בניגוד לבני אדם, אלגוריתמי AI אינם נכנעים לעייפות, ומבטיחים ערנות מתמשכת ותגובה מהירה לאיומים פוטנציאליים.

יתרה מכך, ניתן לאמן את האלגוריתמים של Axon Vision לנתח ולאתר, בין סוגים שונים של כלי רכב - משורינים ושאנם משורינים, וכן להבחין שמחוות מסוימות מאיימות יותר מאחרות, מה שמאפשר לאלגוריתם לתעדף מטרות ולמזער אזעקות שווא. יכולת זו חיונית במיוחד בסביבות עירוניות כמו עזה, שבהן הבחנה בין ידיד לאויב בקרב אוכלוסיות אזרחיות היא חיונית ביותר כדי למנוע נזק נלווה.

למרות ההסתמכות הגוברת על בינה מלאכותית, רוי הדגיש את החשיבות בפיקוח אנושי בתהליכי קבלת החלטות. הוא הדגיש את הגישה של Axon Vision, המשלבת בינה מלאכותית לזיהוי ומעקב אחר מטרות תוך הבטחה שההחלטות הסופיות יהיו בידי מפעילים אנושיים. שיתוף פעולה בין אדם למכונה ממקסם את היעילות התפעולית תוך שמירה על סטנדרטים אתיים בלוחמה.


קרדיט: Axon Vision

שילוב AI בטכנולוגיה צבאית - המבט קדימה ומורכבויות אתיות 

במבט קדימה, רוי דן במאמצים המתמשכים של Axon Vision לקדם את טכנולוגיית הבינה המלאכותית, כולל השילוב שלה עם מל"טים המצוידים ב-LiDAR (טכנולוגיית מדידת מרחק על ידי הארת המטרה בקרן לייזר, ומדידת הזמן שלוקח לקרן האור לחזור למקלט) לביצועים משופרים באזורים צמחיים. בנוסף, החברה בוחנת יישומי בינה מלאכותית לתחמושת מסתובבת, ומרחיבה עוד יותר את הפורטפוליו שלה כדי לענות על צורכי הגנה מתפתחים.

עם זאת, בתוך ההתקדמות, הועלו חששות לגבי ההשלכות הרחבות יותר של בינה מלאכותית בלוחמה, במיוחד בנוגע לבחירת מטרות ולנזק נלווה. רוי הבהיר שההתמקדות של Axon Vision, באמצעות שילוב בינה מלאכותית במערכות אלקטרו-אופטיות, נותרה בשיפור המודעות למצב ובמזעור הנזק האזרחי, שלא כדוגמת מערכות העושות שימוש בבינה מלאכותית לבחירת יעדים המונעת באמצעות ניתוח ועיבוד נתונים (ביג דאטה).

לסיכום, שילוב הבינה המלאכותית במבצעי לחימה קרקעיים בעזה מהווה קפיצת מדרגה משמעותית בטכנולוגיה הצבאית. הפתרונות החדשניים של Axon Vision מדגישים את המחויבות של ישראל למינוף AI לטובת יתרון אסטרטגי תוך שמירה על עקרונות אתיים בשדה הקרב. ככל שהלוחמה ממשיכה להתפתח, הסינרגיה בין המומחיות האנושית ליכולות הבינה המלאכותית תעצב ללא ספק את העתיד של אסטרטגיות פתרון סכסוכים ואסטרטגיות הגנה ברחבי העולם.

גילו נאות: באיתור התוכן לכתיבת המאמר בוצע שימוש בכלי הבינה המלאכותית ChatGPT

 

*אם יש לכם הערה, טענה או מענה לגבי המאמר שקראתם כעת, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

בר גלזר

אולי יעניין אתכם גם

  • על בינה מלאכותית, סטורי ומה שביניהם

    בחודשים האחרונים מי מבינינו שמשתמש באינסטגרם צופה (נכון לומר - נאלץ לצפות) בעלייה חדה בכמות של פרסומי סטורי ספציפיים. לא, אני לא מדבר על הסרטונים של הקאוצ'רים שבדיוק סיימו משמרת בבורגראנץ' והתפנו ללמד אותנו איך להרוויח מיליונים.

    אני מדבר על תמונות, ודיוקנים עצמיים שנוצרו על ידי יישומי בינה מלאכותית (AI - Artificial Intalagence), כדוגמת - Dall-E ו Mindjourney, והפכו לנחלת הכלל. יישומי בינה מלאכותית אלה מהווים את הדבר הבא ששוטף את כל הרשתות החברתיות, וללא ספק מובילים למהפכה בתחום, והופכים את הבינה המלאכותית לנגישה וידידותית גם לאלו שלא הכירו אותה או חששו מהשימוש בה.

     

    • תאריך 11/12/2022
    • זמן קריאה 5 דקות קריאה
  • צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל (Bard) זמין לשימוש בעברית!

    השקת דפדפן הבינה המלאכותית החדש של מיקרוסופט (The New Bing) בסוף חודש פברואר האחרון תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה, והציבה אותה בעמדת נחיתות אשר הייתה כמעט זרה לה.

    בשל הפיגור המשמעותי בו ניצבה גוגל החלה לזרז את תהליך הפיתוח של Bard, צ'אטבוט הבינה המלאכותית המתחרה שלה, ומהירה להשיק את גרסת הבטא שלו בסוף חודש אפריל האחרון על אף הכשלים המהותיים אשר היו קיימים בו ויכולותיו הלא מרשימות בלשון המעטה בהשוואה לשאר המתחרים בשוק. 
    כעת, כחודשיים וחצי לאחר השקתו הראשונית הפך השירות לזמין גם בשפה העברית, ואנו בחנו אותו עבורכם ושרדנו כדי לספר.

    • תאריך 16/07/2023
    • זמן קריאה 3.5 דקות קריאה