OpenAI משיקה את ChatGPT Enterprise: רף חדש בפתרונות לעסקים

favorite favorite שמור במועדפים

בצעד אסטרטגי ותוך שהיא רותמת את הפופולריות הגואה של ChatGPT, חברת OpenAI שחררה את ChatGPT Enterprise, שדרוג נוסף ופורץ דרך של אפליקציית הצ'טבוט המונעת בעזרת בינה מלאכותית ומותאמת באופן מפורש לתחום הארגוני עסקי. ההכרזה, שהגיעה לאחר ציפייה ארוכה בעקבות רמז מוקדם יותר השנה, מבטיחה לחולל מהפכה, ומשנה את האופן שבו ארגונים רותמים את הפוטנציאל של בינה מלאכותית.

 

מהן יכולותיו של ChatGPT Enterprise?

בבסיסו, ChatGPT Enterprise יורש את היכולות המרשימות של קודמו ChatGPT, המאפשרות משימות כמו יצירת דואלי"ם, כתיבת מאמרים ואיתור באגים בקוד. עם זאת, מה שמייחד את החידוש הזה הוא השילוב של אמצעי פרטיות ברמה ארגונית ויכולות ניתוח נתונים, מה שמעלה אותו מעבר לחוויית ChatGPT הסטנדרטית. החתירה הבלתי פוסקת של OpenAI למצוינות ציידה את ChatGPT Enterprise בביצועים משופרים ואפשרויות התאמה אישית ללא תחרות.

תוך הקבלה בעושר התכונות, ChatGPT Enterprise משווה לתכונות Bing Chat Enterprise של מיקרוסופט (השותפה הבכירה בחברת OpenAI), תוכנה שהושקה לאחרונה כדי לספק צרכי צ'אטבוט ספציפיים לארגון. עם זאת, OpenAI מוסיפה טוויסט ייחודי על ידי הצגת קונסולת ניהול חדשה לגמרי. קונסולה זו מאפשרת לארגונים לפקח בקפדנות על השימוש של עובדיהם ב-ChatGPT, עם אינטגרציות חלקות עבור כניסה יחידה, אימות דומיין, ולוח מחוונים בעל תובנות המציע סטטיסטיקות שימוש. החידוש של תבניות שיחה שניתנות לשיתוף מעודדת את העובדים לבנות זרימת עבודה פנימית, תוך ניצול היכולות של ChatGPT.


Bing Chat Enterprise מהווה בסיס לתוכנה החדשה. קרדיט - מיקרוסופט.

גולת הכותרת המרכזית של ChatGPT Enterprise היא הגישה הבלתי מוגבלת שלה לניתוח נתונים מתקדם, תכונה שנודעה בעבר כ-Code Interpreter שהייתה מעט מסורבלת לאדם הפשוט. כיום, התווספו יכולות של ניתוח נתונים ופרשנותם, יצירת תרשימים, פתרון בעיות מתמטיות ועוד הרבה יותר, אפילו מקבצים שהועלו. הנחיה פשוטה כמו "ספר לי מה מעניין בנתונים האלה" מציגה תחום של תובנות, בין אם מגיליונות אלקטרוניים פיננסיים, מדדי בריאות או קואורדינטות מיקום.


כשהוא מבדיל את עצמו מעמיתיו, ChatGPT Enterprise מתגאה בגישה מועדפת ל-GPT-4, מודל הבינה המלאכותית החדיש של OpenAI, המשותף עם ChatGPT Plus. זה מוביל להכפלה במהירות הביצועים בהשוואה ל-GPT-4 הסטנדרטי, יחד עם יכולת מוגדלת להכיל עד 32,000 אסימונים (~25,000 מילים). הגדלת כמות המילים, חיונית בשמירה על קוהרנטיות שיחה וממזערת את הסיכון של תוכן מכריע לגלוש אל השכחה.


OpenAI מודעת לדאגות הארגוניות ולקחה מחויבות לפרטיות נתונים, תוך שהם מאשרים שהנתונים העסקיים המופקדים על ChatGPT Enterprise נותרים ללא יכולת זיהוי ומעקב. כל אינטראקציה עם ChatGPT Enterprise מתפתחת בחסות ההצפנה במהלך המעבר ובמנוחה, ומקימה מבצר בלתי חדיר מפני כל הפרת סודיות.


המבחן האמיתי הוא נושא הפרטיות.


אין ספק שהביקוש ל-ChatGPT בארגונים עסקיים מורגש. עם עלייה מטאורית של ChatGPT כאחת מאפליקציות הצרכנים הצומחות ביותר בהיסטוריה, היא הטמיעה את עצמה בהצלחה ב-DNA של למעלה מ-80% מחברות Fortune 500. אף על פי כן, בעוד שכוחה אינו שנוי במחלוקת, ניתן למצוא נתונים שכדאי לחברת OpenAI לשים אליהם לב - ניתוחים אחרונים של Similarweb חושפים צניחה שולית בתנועה העולמית של ChatGPT ובשימוש באפליקצייה, שעשויה להיות מוסברת בגורמים עונתיים ובתחרות מתפתחת.


בבסיס ההתפתחויות הללו עומדת הדחיפות של OpenAI לייצר רווח מהחדשנות שלה. עם הוצאה מדווחת העולה על 540 מיליון דולר ליצירת ChatGPT, יחד עם עלויות תפעול הגובלות ב-700,000 דולר מדי יום, הדרך לקיימות פיננסית קורצת. המנכ"ל בעל החזון של OpenAI, סם אלטמן, שואף להזניק את נתוני ההכנסות מסכום צנוע של 30 מיליון דולר ל-200 מיליון דולר השנה ומיליארד דולר בשנה הבאה, כאשר ChatGPT Enterprise מהווה אבן יסוד בתוכנית זו.


האופק של ChatGPT Enterprise נמתח הרבה מעבר לגלגולו הנוכחי. מפת הדרכים של OpenAI צופה גרסה של ChatGPT Business המשרתת צוותים רזים יותר, תוך שילובים של אפליקציות חיצוניות לתוך ChatGPT Enterprise. אין ספק כי העתיד טמון בעולמות ה-AI והסקרנות מהחידושים רק הולכת וגוברת.

 

*אם יש לכם הערה, טענה או מענה לגבי המאמר שקראתם כעת, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

אולי יעניין אתכם גם

  • על בינה מלאכותית, סטורי ומה שביניהם

    בחודשים האחרונים מי מבינינו שמשתמש באינסטגרם צופה (נכון לומר - נאלץ לצפות) בעלייה חדה בכמות של פרסומי סטורי ספציפיים. לא, אני לא מדבר על הסרטונים של הקאוצ'רים שבדיוק סיימו משמרת בבורגראנץ' והתפנו ללמד אותנו איך להרוויח מיליונים.

    אני מדבר על תמונות, ודיוקנים עצמיים שנוצרו על ידי יישומי בינה מלאכותית (AI - Artificial Intalagence), כדוגמת - Dall-E ו Mindjourney, והפכו לנחלת הכלל. יישומי בינה מלאכותית אלה מהווים את הדבר הבא ששוטף את כל הרשתות החברתיות, וללא ספק מובילים למהפכה בתחום, והופכים את הבינה המלאכותית לנגישה וידידותית גם לאלו שלא הכירו אותה או חששו מהשימוש בה.

     

    • תאריך 11/12/2022
    • זמן קריאה 5 דקות קריאה
  • צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל (Bard) זמין לשימוש בעברית!

    השקת דפדפן הבינה המלאכותית החדש של מיקרוסופט (The New Bing) בסוף חודש פברואר האחרון תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה, והציבה אותה בעמדת נחיתות אשר הייתה כמעט זרה לה.

    בשל הפיגור המשמעותי בו ניצבה גוגל החלה לזרז את תהליך הפיתוח של Bard, צ'אטבוט הבינה המלאכותית המתחרה שלה, ומהירה להשיק את גרסת הבטא שלו בסוף חודש אפריל האחרון על אף הכשלים המהותיים אשר היו קיימים בו ויכולותיו הלא מרשימות בלשון המעטה בהשוואה לשאר המתחרים בשוק. 
    כעת, כחודשיים וחצי לאחר השקתו הראשונית הפך השירות לזמין גם בשפה העברית, ואנו בחנו אותו עבורכם ושרדנו כדי לספר.

    • תאריך 16/07/2023
    • זמן קריאה 3.5 דקות קריאה