חדש בפייסבוק - צ'אטבוט בינה מלאכותית

favorite favorite שמור במועדפים

במהלך החודשים האחרונים עומלת פייסבוק על פיתוח צ'אטבוט מבוסס AI, המכונה "פרסונה". הצ'אטבוט צפוי להפוך זמין לשימוש כללי במהלך בספטמבר 2023, כשבתחילה ניתן יהיה להיעזר ביכולותיו אך ורק בשפה האנגלית. בעת השימוש יוכלו הגולשים לבחור מבין שלל אופציות ואפשריות, כשלכל צ'אטבוט תהיה אישיות ותכלית שונה. הצ'אטבוטים יוכלו גם לחפש מידע ברחבי המרשתת ולהמליץ על תוכן בתוך פייסבוק.

מטרת העל של הצ'אטבוט היא לגרום למשתמשים לבלות יותר זמן בפייסבוק. מטא חווה לאחרונה ירידה חדה בזמן השהייה הממוצע בפלטפורמות השונות השייכות לה (כפי שהתרחש בת'רדס, בה זמן השימוש צנח ב-60% בתוך חודש), והיא נאבקת כדי לבלום הידרדרות זו ולגרום למשתמשים לשוב ולבלות זמן רב ברשתות החברתיות.


פייסבוק תולה תקוות רבות בצ'אטבוט.

לא בפעם הראשונה

פיתוח הצ'אטבוט החדש הוא אינו ניסיונה הראשון של החברה להוסיף תכונות חדשות למוצריה כדי למשוך משתמשים חדשים ולשמר את הקיימים. בשנים האחרונות פייסבוק השיקה מספר פיצ'רים חדשים (ביניהם Stories Live ו-Reels) אך הפיצ'רים הללו זכו להצלחה מועטה ואינם הצליחו למנוע את הירידה במספר המשתמשים ואת הצניחה בזמן השהייה בפלטפורמה.

לא הכול ורוד

על אף העובדה כי הצ'אטבוט המדובר אמור להיות כלי מתקדם והמפכני אשר ישלב יכולות אנושיות בתוך שירות AI, בקרב משתמשי פייסבוק קיימים חששות רבים בנושא. חלקם טוענים וחוששים כי הצ'אטבוט עשוי להפר את הגדרות הפרטיות, להפוך לפולשני ולכזה המשמש ככלי עבור פייסבוק על מנת לעקוב אחר התנהגות המשתמשים.

הצ'אטבוטים אינם יהוו פתרון קסם לבעיות הקיימות בפייסבוק. מטא תצטרך להמשיך ולחדש את הפלטפורמה באופן עקבי במידה וברצונה להמשיך ולשמור על מעמדה כמובילת המדיה החברתית.

*אם יש לכם הערה, טענה או מענה לגבי המאמר שקראתם כעת, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

אולי יעניין אתכם גם

  • על בינה מלאכותית, סטורי ומה שביניהם

    בחודשים האחרונים מי מבינינו שמשתמש באינסטגרם צופה (נכון לומר - נאלץ לצפות) בעלייה חדה בכמות של פרסומי סטורי ספציפיים. לא, אני לא מדבר על הסרטונים של הקאוצ'רים שבדיוק סיימו משמרת בבורגראנץ' והתפנו ללמד אותנו איך להרוויח מיליונים.

    אני מדבר על תמונות, ודיוקנים עצמיים שנוצרו על ידי יישומי בינה מלאכותית (AI - Artificial Intalagence), כדוגמת - Dall-E ו Mindjourney, והפכו לנחלת הכלל. יישומי בינה מלאכותית אלה מהווים את הדבר הבא ששוטף את כל הרשתות החברתיות, וללא ספק מובילים למהפכה בתחום, והופכים את הבינה המלאכותית לנגישה וידידותית גם לאלו שלא הכירו אותה או חששו מהשימוש בה.

     

    • תאריך 11/12/2022
    • זמן קריאה 5 דקות קריאה
  • צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל (Bard) זמין לשימוש בעברית!

    השקת דפדפן הבינה המלאכותית החדש של מיקרוסופט (The New Bing) בסוף חודש פברואר האחרון תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה, והציבה אותה בעמדת נחיתות אשר הייתה כמעט זרה לה.

    בשל הפיגור המשמעותי בו ניצבה גוגל החלה לזרז את תהליך הפיתוח של Bard, צ'אטבוט הבינה המלאכותית המתחרה שלה, ומהירה להשיק את גרסת הבטא שלו בסוף חודש אפריל האחרון על אף הכשלים המהותיים אשר היו קיימים בו ויכולותיו הלא מרשימות בלשון המעטה בהשוואה לשאר המתחרים בשוק. 
    כעת, כחודשיים וחצי לאחר השקתו הראשונית הפך השירות לזמין גם בשפה העברית, ואנו בחנו אותו עבורכם ושרדנו כדי לספר.

    • תאריך 16/07/2023
    • זמן קריאה 3.5 דקות קריאה