במהלך החודשים האחרונים כבשו שירותי הבינה המלאכותית את העולם, ונכנסו עמוק אל לב המיינסטרים הגלובלי. אם בעבר נעשה שימוש בטכנולוגיית ה-AI בעיקר בעולמות הרפואה והרכב, כיום היא נהפכה לחלק אינטגרלי ומהותי מן שגרת יומנו, כשכל ילד ונער יודע כיצד ועבור איזו תכלית ניתן להיעזר בשירותי הבינה המלאכותית השונים.
המוכרים ביותר מבין אותם שירותים הם הצ'אטבוטים השונים, אשר מתבססים על בינה מלאכותית וביכולתם לספק מגוון תשובות ותוצרים על פי בקשתכם. הצ'אטבוטים המובילים כיום הם Bard של גוגל, Bing של מיקרוסופט ו-OpenAI ו-ChatGPT של OpenAI, שהיה לחלוץ בתחום ולראשון אשר הפך זמין לשימוש כללי.
במאמר הקרוב נסקור ונשווה בין אותם שירותים על פי קריטריונים שונים, כשלבסוף נכריע ונכריז מיהו הצ'אטבוט המתקדם והמוצלח ביותר כיום.
1. המבחן הראשון - עדכניות
ראשית, הזנו את השאילתא "מה השיר האחרון שהוציאה נועה קירל?" בשורת החיפוש, על מנת לבחון את רמת הדיוק ועדכניות התשובה. השיר האחרון שהוציא קירל נקרא "דה ז'וו", והוא יצא אל האור ב-31/07/2023. אלו התשובות שהתקבלו השירותים השונים:

זו הייתה תשובתו של הצ'אבוט "Bard", שמעט התקשה להתמודד עם השאילתא והודה כי אינו יכול לספק עבורינו מידע על אודות הנושא.

זוהי תשובתו של Bing. הוא אמנם צדק בעובדה כי יוניקרון הוא שיר של נועה קירל, אך הזמרת המוצלחת הספיקה להוציא מאז פרסומו שני שירים נוספים.

אמנם ידוע כי השירות החינמי של ChatGPT מתבסס על מידע העדכני רק עד לשנת 2021, אך תשובה רשלנית שכזו הצליחה להפתיע אותנו ביתר שאת, כשנועה קירל מעולם לא פרסמה שיר בשם "סוף העולם" והיוצרים אביעד קראוס ואילן לוי אינם קיימים במציאות.
בשורה התחתונה אף צ'אטבוט לא הצליח לענות על השאלה נכונה, כשאחד הודה בכך בריש גלי והשני סילף והמציא עובדות. הצ'אטבוט "Bing" אמנם שגה בתשובתו גם כן, אך היה הקרוב ביותר לתשובה המדויקת, כך שבסיבוב הזה הוא המנצח.
2. המבחן השני - דיוק ואמינות
כעת, כדי לבחון את רמת הדיוק והאמינות של הצ'אטבוט הזנו בשורת החיפוש שאילתא פשוטה: "באזו שנה קולומבוס גילה את אמריקה?". התשובה לשאלה זו היא כמובן שנת 1492, ואלו היו תשובות השירותים השונים -

תשובתו של Bard מדויקת ביותר, כשהוא מספק עובדות נוספות על אודות גילויה של אמריקה.

Bing ענה נכונה גם כן, וצירף בנוסף את תמונתו של קלומבוס להמחשה.

השירות אמנם סיפק תשובה נכונה בבסיסה, אך כלל הפרטים הנלווים שצירף שגויים ואינם מדוייקים.
כל הצ'אטבוטים הצליחו לספק תשובה נכונה לשאלה עצמה, אך לעומת Bard אשר הגדיל ראש וסיפק פרטים נוספים על גילויה של אמריקה ו-Bing שהוסיף את תמונתו של קולומבוס, ChatGPT ממשיך לחרטט בביטחון, מספק פרטים שגויים ובודה מעשיות שאינן התרחשו מעולם.
אז מי ניצח בסיבוב הזה? Bard ובפער קטן, זאת בשל ההרחבה הנכונה וההכרחית שצירף לתשובתו.
3. המבחן השלישי - יצריתיות
במהלך המבחן השלישי והאחרון ביקשנו מהצ'אטבוטים השונים לכתוב עבורינו בדיחה, כדי שנוכל להופיע איתה בערב סטנדאפ לחובבים. זו הייתה תשובתם -

הבדיחה של בארד, מעלה גיחוך.

וזו ההלצה של Bing. כמו שנאמר, בדיחה טובה זו בדיחה שאין צורך להסביר אותה...

ChatGPT לא ממש שמר על תחביר לוגי, וזה עוד לפני שהתייחסנו לאיכות הפ'אנצים.
גם במבחן הנוכחי ChatGPT דאג לאכזב אותנו בעקביות, והשאיר את Bing ו-Bard להתחרות על המקום הראשון. אין ספק כי הבדיחות אשר סיפקו שני השירותים אינן שיא הקומדיה, אך לאור העובדה כי הבדיחה של Bing מעט מסורבלת הוחלט כי Bard הוא המנצח בסיבוב זה.