בין מינוי מנכ"לית חדשה, ההכנה לקרב האיגרוף מול מארק צוקרברג וביצוע ניסויים בבני אדם, אילון מאסק מצא זמן לטלטל את העולם פעם נוספת, כשהודיע על שינוי מדיניות חריג בטוויטר אשר משנה את פניה של הרשת החברתית כפי שהכרנו אותה עד היום.
בציוץ דרמטי אשר פורסם בליל אמש, הודיעה טוויטר על שינוי משמעותי במדיניות שלה, שישפיע על אופן השימוש בפלטפורמה עבור מיליוני המשתמשים ברחבי העולם. העדכון הטרי נוצר כדי להגביל את צורת השימוש עבור חשבונות שאינם מאומתים (משלמים) בטוויטר, ועתיד להיות מוחל על כלל משתמשי הרשת החברתית בימים הקרובים.
לעדכון החדש כמה נגזרות משמעותיות ביותר, כשבמסגרתו חשבונות חדשים ולא מאומתים יוכלו לצפות ב-300 ציוצים ביום בלבד, חשבונות וותיקים שאינם מאומתים יוכלו לצפות ב-600 ציוצים ביום, ואילו חשבונות "טוויטר בלו" יוכלו לצפות ב-6,000. בנוסף, טוויטר חסמה את האפשרות להחשף לציוצים באמצעות קישור חיצוני, והיא מחייבת כעת הרשמה לפלטפורמה.
מה הרעיון העומד מאחורי השינוי?
בסופו של יום, העדכון יהפוך את חווית המשתמש של חשבונות ה-"טוויטר בלו" לאופטימלית, ויפגום בזו של חשבונות שאינם מאומתים. כל זאת כדי לעודד כמה שיותר משתמשים לרכוש חשבון פרימיום (בדומה למתרחש בספוטיפיי אם תרצו).
עד כה טרם נתקבלה תגובה רשמית מפי אילון מאסק בנוגע לשינוי המדיניות המדובר, אך שעות ספורות לאחר ההכרזה על העדכון צייץ מאסק ציוץ שנוי במחלוקת, בו סיפק טענה הזויה הסותרת את המהות של כל רשת חברתית באשר היא - "הסיבה שבגינה יצרתי את מגבלת הציפיות היא כדי שכל המכורים לטוויטר יצאו מהבית". התגובה המתחמקת של מאסק מחזקת את טענותיהם של מרבית מן משתמשי הפלטפורמה, הגורסים כי המדיניות החדשה נועדה כדי להפוך את טוויטר לפלטפורמה בתשלום דה פקטו, זאת כדי להתגבר על הקשיים הכלכלים אשר חווה החברה מאז נרכשה על ידי מאסק.
הכתובת הייתה על הקיר
במהלך החודשים האחרונים ביצעה טוויטר מספר צעדים המרמזים על כוונתו של מאסק להפוך את הרשת החברתית לפלטפורמה בתשלום. הראשון והמשמעותי שבהם התרחש בינואר 2023, כשהחברה השיקה בשנית את השירות "טוויטר בלו" אשר סיפק לרוכשיו מגוון יכולות ייחודיות, ועלותו עומדת על 11-8 דולרים. בהמשך, טוויטר ביצעה צעדים נוספים, אשר הדגישו ביתר שאת כי המטרה העיקרית של מאסק היא להפוך את הפלטפורמה לרווחית, וכי הוא לא מתכוון לעסוק יתר על המידה בשיפור חווית המשתמש הכללית. בין צעדים אלו ניתן למצוא את גל הפיטורים ההמוני שהתרחש במאי האחרון, וההכרזה על שיקום השירות "טוויטר מיוזיק".
תגובות למהלך
מרבית התגובות למהלך היו שלילות ביותר, כשמשתמשי טוויטר התמקדו בגידופים והעברת ביקורות חריפה על צעדיו האחרונים של מאסק, כשהטענה העיקרית הייתה כי מאסק הפך את הרשת החברתית העממית והאהובה לכזו המבדילה בין "עשירים" ל-"עניים", וכי התנהלותו מאז שרכש את הפלטפורמה תגרום לבסוף לגוויעתה.
מן העבר השני, כמעט ולא נצפו תגובות חיוביות בנוגע למהלך הנ"ל, אך לא יהיה זה מופרך להעריך כי ישנם כאלו התומכים בשינוי המדיניות וזוכרים למאסק חסד נעורים המסתמך על ההצלחות המהפכניות של חברותיו השונות בתחומי החלל והתחבורה.