בצעד שמבטיח לעצב מחדש את נוף מחשוב הענן, על פי הדיווחים - חברת האם של גוגל Alphabet Inc, תרכוש את Wiz הישראלית, חברת הזנק לאבטחת פעילות במחשוב ענן, תמורת 23 מיליארד דולר. רכישה זו, שעומדת להיות הגדולה ביותר של אלפבית אי פעם, מסמנת את הדחיפה האגרסיבית של החברה לבצר את מעמדה בתחום מחשוב הענן התחרותי.
רכישה אסטרטגית עם השלכות הגנה
חברת Wiz נוסדה בישראל בשנת 2020 - למרות שמרכז הפיתוח של החברה נמצא בישראל, היא רשומה בארצות הברית והמשרד הראשי שלה ממוקם בניו יורק. לחברה ישנם משרדים גם בפאלו אלטו ובלונדון. Wiz, שהוקמה על-ידי היזמים הישראלים - אסף רפפורט (מנכ"ל), עמי לוטבאק (סמנכ"ל טכנולוגיות), ינון קוסטיקה (סמנכ"ל מוצרים) ורועי רזניק (סמנכ"ל מחקר ופיתוח) - הפכה במהירות למעצמת אבטחת ענן, והיא מתמחה בזיהוי ותגובה של איומים בזמן אמת עבור סביבות ענן, תוך מינוף יכולות חדישות של בינה מלאכותית. למרות שאינה חברה ספציפית להגנה, הטכנולוגיה של Wiz כבר משולבת בפעילות של מרכז לוחמת המידע הימי. הקשר הזה, יחד עם התמקדות באבטחת ענן, ממצב את Wiz כשחקן מפתח פוטנציאלי ביוזמת Joint Warfighting Cloud Capability) JWCC) של משרד ההגנה.
יוזמת JWCC היא תוכנית טרנספורמטיבית שמטרתה מודרניזציה של תשתית ה-IT של משרד ההגנה. הפנטגון כבר העניק חוזים לענקיות בתעשייה כמו גוגל, Amazon Web Services) AWS), מיקרוסופט ואורקל. במצב העניינים הקיים, שילוב הטכנולוגיה של Wiz בהחלט יכול להעניק לגוגל יתרון אל מול מתחרותיה בחתירה להשגת חוזים נוספים.
Wiz: A Rising Star in Tech
העלייה המטאורית של Wiz ניכרת בביצועים הפיננסיים המרשימים שלה ובשותפויות. על פי דיווחים, החברה הניבה בשנה שעברה כ-350 מיליון דולר בהכנסות, ושירתה 40% מחברות Fortune 100. יתרה מכך, Wiz משתפת פעולה עם פלטפורמות טכנולוגיות גדולות כולל AWS, Google Cloud ו-Microsoft Azure, תוך הדגשת תפקידה המרכזי באקוסיסטם הענן.
רכישה זו היא לא רק עסקה פיננסית, אלא תמרון אסטרטגי להניע את יכולות הענן של גוגל לגבהים חדשים. נכון לעכשיו, גוגל ממוקמת במקום השלישי בשוק מחשוב הענן, אחרי AWS ומיקרוסופט. עם זאת, עסקי הענן של גוגל היו עדים לצמיחה של 26 אחוזים בשנה שעברה, בסימן השנה הרווחית הראשונה שלה. השילוב של פתרונות אבטחת הענן המתקדמים של Wiz עשוי להאיץ עוד יותר את הצמיחה הזו, ולספק יתרון תחרותי בשוק המתפתח במהירות.

קרדיט: אבישג שאר ישוב
ניווט במים רגולטוריים
אם תושלם, רכישת Wiz תסמן סטייה משמעותית מהמגמה האחרונה של ענקיות טכנולוגיה שנרתעות מרכישות גדולות. ביקורת רגולטורית מוגברת תחת הממשל של הנשיא ג'ו ביידן גרמה לחברות להיזהר מהתרחבות באמצעות רכישות, מחשש להאשמות של שיטות מונופוליסטיות. אלפבית עצמה נמצאת מתחת למיקרוסקופ, ממתינה לפסק דין בתביעת הגבלים עסקיים של משרד המשפטים (DOJ), בטענה, כי השתמשה באמצעים לא חוקיים כדי לשלוט בחיפושים באינטרנט. בנוסף, תביעה שנייה של DOJ, המכוונת לעסקי הפרסום-טק של גוגל, תלויה גם היא במשפט.
בהקשר זה, רכישת Wiz היא לא רק מהלך עסקי נועז אלא גם סיכון מחושב. היכולת של Alphabet לנווט את האתגרים הרגולטוריים הללו תהיה מכרעת בקביעת ההצלחה ארוכת הטווח של רכישה זו.
העתיד של שאיפות הענן של גוגל
הרכישה הפוטנציאלית של Wiz היא עדות למחויבות הבלתי מעורערת של Alphabet לשפר את יכולות מחשוב הענן שלה. על ידי שילוב טכנולוגיית אבטחת הענן החדשנית של Wiz, גוגל יכולה לחזק את ההיצע שלה, לספק פתרונות אבטחה חזקים, מונעי בינה מלאכותית ללקוחותיה. מהלך זה עשוי למשוך עוד חברות Fortune 100, ולגבש עוד יותר את מעמדה של גוגל בשוק הענן.
יתרה מכך, הרכישה תואמת את האסטרטגיה הרחבה יותר של גוגל של השקעה בחברות בעלות צמיחה גבוהה ופוטנציאל גבוה. ככל שנוף מחשוב הענן הופך תחרותי יותר ויותר, שילוב הטכנולוגיה של Wiz יכול לשמש כזרז לחדשנות, להניע את חטיבת הענן של גוגל לגבהים חדשים.
הרכישה המוצעת ב-23 מיליארד דולר של Wiz על ידי Alphabet Inc, היא ציון דרך בתעשיית הטכנולוגיה. זה מדגיש את החשיבות האסטרטגית של אבטחת ענן ואת ההשפעה הגוברת של פתרונות מונעי בינה מלאכותית בתחום זה. עבור גוגל, רכישה זו מהווה קפיצת מדרגה משמעותית, שבאמצעותה היא מנסה לעצב מחדש את הדינמיקה התחרותית של שוק מחשוב הענן.
גילו נאות: באיתור התוכן לכתיבת המאמר בוצע שימוש בכלי הבינה המלאכותית ChatGPT