לינקדאין, הפלטפורמה המסקרנת בתוך עולם הרשתות החברתיות והקריירה, עושה צעד חדשני לעולם המשחקים. בעוד זה נראה כמו תנועה לא צפויה עבור פלטפורמה שידועה בעיקר בחיפושי עבודה ותובנות בתחום העסקים, הפרויקט החדש של LinkedIn מתכוון לשנות דרכי שימוש והתקשרות בתוך קהילתה המונה מעל למיליארד משתמשים. האם זה טריק שיווקי? ניסיון לייצר חדשנות בכל מחיר? או רעיון שיקלט ויניב הצלחה לפלטפורמה? קראו והחליטו בעצמכם.
בחשיפה מפתיעה, התברר, כי לינקדאין מפתחת חוויית משחקים כחלק ממטרתה להעשיר את המערכת ולעודד משתמשים לבלות זמן רב יותר בשימוש בה. בהשראת התופעה האחרונה של הצלחת משחקי פאזל כמו Wordle, מתכוונת LinkedIn להציע משחקים כגון - "Queens," "Inference," ו-"Crossclimb".
חוקרי אפליקציות גילו ראיות לשיתוף הפעולה של LinkedIn בתחום המשחקים, כשאחד מהם הדגיש את האפשרות שמדובר בשילוב תוצאות שחקנים בקשרים עסקיים, אשר אמורה לעודד תחרות ידידותית בין חברות. הרעיון הוא שלכל חברה הנמצאת בפלטפורמה יהיה דירוג של המשחקים השונים בהתאם לתוצאות והביצועיים של העובדים שלה.
למרות שלינקדאין אישרה את פרויקט המשחקים שלה, פרטים אודות תאריך ההשקה נשארים חסויים. נציג החברה הדגיש את המטרה לשלב משחקי פאזל בחווית השימוש ב-LinkedIn, לחזק קשרים, ולקדם שיחות משמעותיות בין המשתמשים.

קרדיט: חשבון איקס - Nima Owji
בעוד מיקרוסופט, בעלת המניות של LinkedIn, נושאת נוכחות מרשימה בעולם המשחקים כשבבעלותה מותגים כמו Xbox ו-Activision Blizzard, היא נמצאת בסימן שאלה בנוגע לרמת המעורבות שלה בפרויקט המשחקים של LinkedIn.
ההחלטה להיכנס לתחום המשחקים משקפת את ניסיונה הקודם של LinkedIn לשלב כלים ותכונות פופולריים ומותאמים אישית לקהל המקצועי שלה. לינקדאין ממשיכה לחפש דרכים חדשניות לענות על צרכי המשתמשים בתוך תחום העבודה ומעבר.
בנוף הדיגיטלי המתפתח, פלטפורמות כמו LinkedIn מאמצות תחומים חדשים כדי להגדיר מחדש את חוויות המשתמש ולהישאר רלוונטיות. שילוב משחקים בתוך הקרוסלה של LinkedIn יכול להתברר כמהלך חשוב כלפי קידום התאגדות קהילתית, שמירה על משתמשים וביסוס מקומה של הפלטפורמה כפלטפורמה מקצועית מגוונת ודינמית.
האם מדובר ברעיון שיוביל לצמיחה של הפלטפורמה או עוד טרנד חולף שיקבר עמוק בתוך עמודי הסושיאל - ימים יגידו. בכל אופן, מדובר בצעד מעניין, ומסקרן יהיה לראות אילו חברות יתברגו בראש כל משחק.
גילו נאות: באיתור התוכן לכתיבת המאמר בוצע שימוש בכלי הבינה המלאכותית Gemini מבית גוגל