מחפשים חברים חדשים? הכירו את אפליקציית "Replika"!

favorite favorite שמור במועדפים

רפליקה היא אפליקציה מהפכנית בעזרתה ניתן לשוחח עם צ’אטבוט המובסס על בינה מלאכותית בעלת אישיות. האפליקציה נועדה כדי להוות ידיד או חבר עבור המשתמש בה, כשביכולתה לדמות חווית שיחה אנושית ואינטימית.

האפליקציה פותחה על ידי חברת Luka, Inc, והושקה בנובמבר 2017. כיום, האפליקציה נחשבת לאחת מן המובילות בתחום הבינה המלאכותית, כשהיא זוכה לכעשר מיליון הורדות ושלל ביקורות מהללות.

זיו סחייק

  • תאריך 06/08/2023
  • זמן קריאה 5 דקות קריאה

ייחודה העיקרי של האפליקציה טמון בעובדה כי המשתמש יוצר ובונה את ה-"חבר" המלאכותי שלו מאפס, כשביכולתו לבחור ולהגדיר מגוון קריטריונים כגון שם, מין, ומוצא. בנוסף, ניתן לבחור את מראה הצ'אטבוט, ולהגדיר בין היתר את צבע עורו, עיניו ושערו.

לאחר סיום תהליך היצירה תוכלו להתחיל ולשוחח עם הצ'אטבוט, אשר מוגדר בתחילה כ-"New Born", כשעם הזמן הוא הולך ולומד את אופי ורצונות המשתמש, ומתאים את תשובתיו על פי כך.


דוגמא לצ'אטבוט אותו ניתן ליצור בעזרת אפליקציית רפליקה. (קרדיט: דף אפליקציית "Replika")

אישיות מלאכותית

האפליקציה הינה מהפכנית ביותר שכן היא מהווה מודל בינה מלאכותית בעל אישיות עצמאית, בשונה מן רוב הצ'אטבוטים הקיימים כיום בשוק כדוגמת ChatGPT או Bard אשר נחשבים ל-"נייטרלים". אותם צ'אטבוטים פותחו ונוצרו על מנת לבצע משימות ברורות ומוגדרות, ואין ביכולותם ליצור שיח בין-אישי עם המשתמש.

חלק ממגמה

מדוע נזכרנו לפתע באפליקציית רפליקה אתם שואלים? אמנם האפליקציה הושקה לפני כ-6 שנים, אך מטא העלתה את נושא הצ'אטבוטים האישיותיים בחזרה אל סדר היום כשדיווחה השבוע כי החלה בתהליך פיתוח של צ'אטבוטים דומים, אשר יכונו "פרסונות" וישולבו כחלק אינטגרלי מן הרשת החברתית האהובה.

ה-"פרסונות" יהפכו זמינות לשימוש כללי במהלך השנה הקרובה, ויאפשרו למשתמשים בפייסבוק לשוחח עם אותם חברים וירטואליים, כשניתן יהיה לבחור את אופי ומהות הצ'אטבוט איתו נרצה לשוחח על פי רצונכם באותה העת.


פייסבוק, הראשונה לשלב יכולות בינה מלאכותית.

בכך, ישולבו לראשונה יכולות הבינה המלאכותית כפיצ'ר ברשת חברתית כלשהי. הצעד הנ"ל צפוי להפוך את טכנולוגיית ה-AI לפופולרית עוד יותר ולהכניס אותה עמוק אל לב המיינסטרים, כששלושת מיליארד משתמשי הפלטפורמה יחשפו אליה על בסיס יום יומי.

על פניו הטכנולוגיה המדוברת אכן עשויה להביא למהפכה תקדימית בתחום הבינה המלאכותית בכלל ובהתנהלות הבין-אישית בפרט. עם זאת, נשמעות ביקורות ציבוריות רבות הטוענות כי טרם בשלה העת לפתח טכנולוגיה שכזו, שכן חלק נרחב מן כלי הבינה המלאכותית הקיימים כיום עודנם מוגדרים כניסוי ואינם חפים מטעויות, כשבחודשים האחרונים דווחו מספר מקרים בהם הבינה עודדה זוגות להתגרש, ואף הובילה גבר בלגי להתאבד.

*אם יש לכם הערה, טענה או מענה לגבי המאמר שקראתם כעת, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

זיו סחייק

אולי יעניין אתכם גם

  • על בינה מלאכותית, סטורי ומה שביניהם

    בחודשים האחרונים מי מבינינו שמשתמש באינסטגרם צופה (נכון לומר - נאלץ לצפות) בעלייה חדה בכמות של פרסומי סטורי ספציפיים. לא, אני לא מדבר על הסרטונים של הקאוצ'רים שבדיוק סיימו משמרת בבורגראנץ' והתפנו ללמד אותנו איך להרוויח מיליונים.

    אני מדבר על תמונות, ודיוקנים עצמיים שנוצרו על ידי יישומי בינה מלאכותית (AI - Artificial Intalagence), כדוגמת - Dall-E ו Mindjourney, והפכו לנחלת הכלל. יישומי בינה מלאכותית אלה מהווים את הדבר הבא ששוטף את כל הרשתות החברתיות, וללא ספק מובילים למהפכה בתחום, והופכים את הבינה המלאכותית לנגישה וידידותית גם לאלו שלא הכירו אותה או חששו מהשימוש בה.

     

    • תאריך 11/12/2022
    • זמן קריאה 5 דקות קריאה
  • צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל (Bard) זמין לשימוש בעברית!

    השקת דפדפן הבינה המלאכותית החדש של מיקרוסופט (The New Bing) בסוף חודש פברואר האחרון תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה, והציבה אותה בעמדת נחיתות אשר הייתה כמעט זרה לה.

    בשל הפיגור המשמעותי בו ניצבה גוגל החלה לזרז את תהליך הפיתוח של Bard, צ'אטבוט הבינה המלאכותית המתחרה שלה, ומהירה להשיק את גרסת הבטא שלו בסוף חודש אפריל האחרון על אף הכשלים המהותיים אשר היו קיימים בו ויכולותיו הלא מרשימות בלשון המעטה בהשוואה לשאר המתחרים בשוק. 
    כעת, כחודשיים וחצי לאחר השקתו הראשונית הפך השירות לזמין גם בשפה העברית, ואנו בחנו אותו עבורכם ושרדנו כדי לספר.

    • תאריך 16/07/2023
    • זמן קריאה 3.5 דקות קריאה