הטנדר החדש של טסלה (סייברטראק) עתיד היה להביא בשורה חשמלית אמיתית לעולם המשא וההובלה, אך השקתו נדחתה פעם אחר פעם, וכעת נראה, כי בתחום הנ"ל החברה מפגרת באופן ניכר מאחורי מתחרותיה.
אז מה הסיפור של הסייברטראק? והאם נזכה לנהוג בו עוד בימי חיינו?
על מה כל המהומה?
כאמור, אחד המוצרים אשר מפתחת חברת טסלה במשך השנים האחרונות הוא הטנדר החשמלי, העשוי מפלדת אל-חלד עמידה בפני שריטות, מעוצב בצורה משוכללת ועתידנית ובגדול נראה כאילו הוא ירד הרגע מחללית. הטנדר אמור להציע יכולות מרשימות ביותר ביחס לכלי חשמלי, כשטווח הנסיעה שלו עומד על כ-800 ק"מ לאחר טעינה מלאה, ביכולתו לגרור עצמים במשקל 6.3 טונות ולהאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש בתוך 2.9 שניות בלבד.

תא המטען של הסייברטראק (קרדיט: אתר טסלה).
מתי נוכל להשתמש?
אין ספק, כי מדובר בכלי שעתיד היה להיות אחד מן המהפכניים בהיסטוריה המכנית, אך עם זאת, השקתו של הסייברטראק מתעכבת באופן חוזר ונשנה, בעיקר בשל בעיות בייצור ואי עמידה בתקני הבטיחות. בתכנון המקורי הסייברטראק היה אמור לצאת אל השוק ב-2021, אך ב-2020 החברה הודיעה שהתאריך נדחה ל-2023.
מעט לאחר מכן, במהלך שנת 2021 הודיעה טסלה, כי ההשקה נדחת בשלישית (!) וכי אין בידה תאריך מדויק לסיום תהליך הפיתוח של הסייברטראק. מנכ"ל החברה אילון מאסק טען בעבר, כי חברת טסלה "לא בקטע של ענייני אמנות", אבל נראה שהסייבר טראק הוא יצירת אמנות שדורשת הרבה זמן.

לא נראה כי נוכל להנות מיכולותיו בעתיד הקרוב (קרדיט: אתר טסלה).
ומה צופן העתיד?
כיצד ישפיע העיכוב האחרון על מעמדה של טסלה? התוצאות בנושא זה טרם ברורות לחלוטין, כשמצד אחד לקוחות רבים מחכים בתשוקה לסייברטראק, ועד כה 1.25 מיליון בני אדם הביעו את רצונם לרכוש את הטנדר. מאידך, הטנדר החדש של טסלה מתחרה בשוק שנעשה יותר ויותר צפוף, כשבמהלך השנים האחרונות מגוון מותגי רכב פיתחו וייצרו טנדרים חשמליים, ביניהם ניתן למצוא את ה-F-150 lightning של פורד וה-R1T של ריביאן.
החברה אומנם טרם נקבה בתאריך מדויק להשקת הטנדר החשמלי, אך בשל ההתרחשויות האחרונות בשוק לא יהיה זה מופרך לשער ולהעריך, כי במידה וטסלה לא תשלים את תהליך הפיתוח של הסייברטראק בעתיד הקרוב, היא עלולה לאבד את יתרון הבכורה והבלעדיות, ולהפוך ל-"עוד מותג" הקיים בשוק.