נטפליקס היא החברה המובילה והמצליחה בעולם הזרמת התכנים (סטרימינג), כשמספר מנוייה עומד על 223 מיליון בני אדם, מ-190 מדינות שונות. החברה מייצרת ומשווקת תכנים מקוריים במגוון ז’אנרים ושפות, ומשתמשת באלגוריתמים מתקדמים כדי למדוד את הצלחתם של תכניה השונים ועל מנת ליצור המלצות צפייה המותאמות אישית עבור כל משתמש.
אז איך בעצם נטפליקס מודדת את הצלחת התכנים שלה? עוד מיום היווסדה הגדירה החברה שיטת מדידה ברורה וסדורה, אותה היא מעדכנת מעת לעת בהתאם לצורך ולמגמות המתרחשות בשוק. לאחרונה, העניין עלה לכותרות פעם נוספת, כשנטפליקס עדכנה את השיטה בה עשתה שימוש מאוקטובר 21'. אז איך בדיוק עובדת השיטה החדשה? כל התשובות (ועוד) מחכות לכם בהמשך המאמר.
מה היה עד כה?
במהלך השנים האחרונות נטפליקס שינתה את הדרך בה היא מדרגת את תכניה המובילים לעיתים תכופות, כשבמסגרת השיטה האחרונה דורגו התכנים השונים על פי כמות שעות הצפייה להן זכו.
הדבר יצר סיטואציה בעייתית, שבשלה התכנים הקצרים יותר (כדוגמת סיטקומים) התקשו להוות יריב ראוי ולהתחרות כנגד התכנים הארוכים, וכמעט שלא הצליחו להצטרף לרשימת "10 התכנים הנצפים ביותר", אך ורק בשל היותם קצרים באופן יחסי.
המודל החדש
במהלך השבוע שעבר הודיעה נטפליקס, כי החליטה לשנות את שיטת דירוג התכנים שלה פעם נוספת, ויצרה מודל המדרג את הכותרים השונים על פי כמות הצפיות הכללית (בדומה למתרחש ביוטיוב ובפלטפורמות נוספות). לדברי החברה, השיטה החדשה מאפשרת להעריך באופן מדויק יותר את ההצלחה והאהדה לה זכו תכנים שונים הקיימים בשירות.
בנוסף, נטפליקס האריכה את זמן המדידה לתכנים חדשים, כשכעת כותר כלשהו יוכל להתווסף לרשימת "10 התכנים הנצפים ביותר" רק לאחר 91 ימים מיום עלייתו לאוויר (בשונה מבעבר, אז זמן המדידה עמד על 28 ימים בלבד).

מי היה מאמין שלבינג' שעשיתם יש כל כך הרבה השפעה?
צעד שמצביע על מגמה?
השינוי בשיטת מדידת הנתונים של נטפליקס משקף את המאמץ של החברה להפוך לשקופה ואמינה בעיני הציבור והתעשייה. בעבר, נטפליקס נחשבה לחברה סודית שלא חולקת את הנתונים שלה עם אף אחד, ומשחררת מידע באופן סלקטיבי בלבד, המתכתב עם האג'נדה השיווקית שלה. שיטת הדירוג החדשה מנסה להעניק תמונה רחבה יותר בנוגע לפופולריות התכנים השונים של נטפליקס, ומקפידה שלא להציג תמונה חלקית או לא מדויקת.

נטפליקס, צעד נוסף אל עבר השקיפות.