אילון מאסק הקים רשמית את חברת xAI, אשר תפתח מודל בינה מלאכותית מהפכני

favorite favorite שמור במועדפים

כשבוע חלף מאז הכריז אילון מאסק על הקמת חברת xAI ועל הצוות המרכיב אותה, וסימני השאלה סביבה רק הולכים ומתגברים. על פי הצהרתו של מאסק החברה תתמקד בפיתוח בינה מלאכותית גנרטיבית (AGI), המהווה מודל מתקדם בהרבה מן הבינה המלאכותית המוכרת לנו כיום (AI), אך יכולותיה ומאפייניה טרם ברורים ומוגדרים לחלוטין. 

מהי בכלל בינה מלאכותית גנרטיבית?

אמנם טרם ברור לחלוטין כיצד יראה השימוש הכללי ב-AGI, אך המומחים בתחום טוענים, כי מדובר בבינה מלאכותית יוצרת בעלת יכולות דומות ואף גבוהות מאלו של בני האנוש, אשר ניתן יהיה להיעזר בה בכלל תחומי החיים ועבור כל מטלה, כשבסופו של דבר היא אף עשויה לפתח מודעות עצמית ולפעול באופן עצמאי לחלוטין.

לעת עתה לא ברור כיצד תשתמש חברת xAI בבינה המלאכותית הגנרטיבית אותה תפתח, והמידע סביב הנושא מעורפל ביותר. מאסק התייחס בקצרה ומעט בזלזול לנושא אופי השימוש כשטען שהחברה תדאג שהבינה המלאכותית "תהיה טובה", והדגיש שכרגע מטרתה היא "להבין את היקום" כפי שנכתב באתר החברה.


בינה מלאכותית גנרטיבית, הקרובה ביותר ליכולות הבינה האנושית.

מיהם חברי הצוות שעוסקים במלאכה?

הרכב חברת xAI מרשים ביותר, כשהיא מורכבת מ-12 חברי צוות להם ניסיון עשיר כחוקרי ומפתחי בינה מלאכותית אשר עבדו בעבר בחברות מובילות בתחום כמו DeepMind (חברת בת של גוגל), OpenAI ומיקרוסופט. השם המרשים ביותר בנבחרת הוא איגור בבושקין אשר היה חוקר בכיר בחטיבת הבינה המלאכותית של DeepMind, ומסתמן, כי יהיה יד ימינו של מאסק בפרויקט החדש.

מה הסיכון?

אמנם כעת הדבר נשמע כאבסורד מוחלט, אך רק בסוף חודש מרץ האחרון מאסק עצמו חתם על מסמך הקורא להשהות את כל פיתוחי הבינה המלאכותית לתקופה של כחצי שנה לפחות, על מנת שניתן יהיה ליצור מנגנוני שליטה ובקרה על הכלי המהפכני ולהבטיח כי לא נעשה בו שימוש למטרות זדוניות. 


מאסק הבטיח, אבל לא הבטיח לקיים (הבהרה: התמונה נוצרה באמצעות בינה מלאכותית).

אז מה קרה פתאום?

עם ההכרזה על הקמתה של xAI טרם ברור לחלוטין מה הייתה הסיבה לשינוי תפיסתו של מאסק בנושא, כשספקולציות העולות ברחבי המרשתת טוענות, כי היה ברצונו של מנכ"ל טוויטר להפחית ולצמצם את הבאזז וההצלחה לה זכתה ת'רדס של הנמסיס צוקרברג בעת השקתה.

קולות נוספים טענו, כי מאסק הקים את החברה מתוך מניעי נקמה אישית, כשברצונו היה לפתח כלי בינה מלאכותית ייחודי ומהפכני אשר ימוטט את השליטה היחסית של ChatGPT בשוק הבינה המלאכותית כיום. כזכור, ChatGPT הוא פרי יצירתה של חברת OpenAI אשר מאסק היה אחד ממקימיה, אך עזב לאחר כשלוש שנים כשבקשתו להתמנות לתפקיד המנכ"ל סורבה. 

נכון למועד כתיבת שורות אלו רב הנסתר על הגלוי בנוגע ל-AGI ולגבי אופי וצורת פעילותה של xAI, אך נראה, כי מאסק ושאר שותפיו פועלים בעוצמה על מנת להפכה לזמינה במהירות המירבית, כך שפרטים נוספים על אודותיה עשויים להחשף בעתיד הקרוב.

*אם יש לכם הערה, טענה או מענה לגבי המאמר שקראתם כעת, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר

אולי יעניין אתכם גם

  • על בינה מלאכותית, סטורי ומה שביניהם

    בחודשים האחרונים מי מבינינו שמשתמש באינסטגרם צופה (נכון לומר - נאלץ לצפות) בעלייה חדה בכמות של פרסומי סטורי ספציפיים. לא, אני לא מדבר על הסרטונים של הקאוצ'רים שבדיוק סיימו משמרת בבורגראנץ' והתפנו ללמד אותנו איך להרוויח מיליונים.

    אני מדבר על תמונות, ודיוקנים עצמיים שנוצרו על ידי יישומי בינה מלאכותית (AI - Artificial Intalagence), כדוגמת - Dall-E ו Mindjourney, והפכו לנחלת הכלל. יישומי בינה מלאכותית אלה מהווים את הדבר הבא ששוטף את כל הרשתות החברתיות, וללא ספק מובילים למהפכה בתחום, והופכים את הבינה המלאכותית לנגישה וידידותית גם לאלו שלא הכירו אותה או חששו מהשימוש בה.

     

    • תאריך 11/12/2022
    • זמן קריאה 5 דקות קריאה
  • צ'אטבוט הבינה המלאכותית של גוגל (Bard) זמין לשימוש בעברית!

    השקת דפדפן הבינה המלאכותית החדש של מיקרוסופט (The New Bing) בסוף חודש פברואר האחרון תפסה את גוגל עם המכנסיים למטה, והציבה אותה בעמדת נחיתות אשר הייתה כמעט זרה לה.

    בשל הפיגור המשמעותי בו ניצבה גוגל החלה לזרז את תהליך הפיתוח של Bard, צ'אטבוט הבינה המלאכותית המתחרה שלה, ומהירה להשיק את גרסת הבטא שלו בסוף חודש אפריל האחרון על אף הכשלים המהותיים אשר היו קיימים בו ויכולותיו הלא מרשימות בלשון המעטה בהשוואה לשאר המתחרים בשוק. 
    כעת, כחודשיים וחצי לאחר השקתו הראשונית הפך השירות לזמין גם בשפה העברית, ואנו בחנו אותו עבורכם ושרדנו כדי לספר.

    • תאריך 16/07/2023
    • זמן קריאה 3.5 דקות קריאה